Minns var ni läste det först

Ibland, inte ofta, får man en känsla av att man har varit med om något som fårr ett större, vidare värde längre fram, någon annan gång. Jag vill undvika att sätta en sådan press på 17-årige Carlos Strandberg från Hisingsbacka FC, men löpningarna, blicken och målet i sin första A-lagsmatch på Rambergsvallen var något alldeles extra.

Ni skall ha klart för er att vi sportskrivare ibland gillar att skriva just sådana meningar, att vi tror oss ha sett något, gärna före alla kollegor i kåren – saker vi kan falla tillbaka på längre fram och skryta om.

Kanske kvalar jag in i det sammanhanget med den är texten, men att först se Carlos Strandberg spela, löpa följsamt i djupled, avsluta distinkt utan möjlighet för målvakten och sedan höra först honom själv, därefter Moestafa El Kabir och avslutningsvis Peter Gerhardsson välja ord för att beskriva förmågan, viljan och talangen … nej, jag tror det här kan bli bra.

Han är ganska lång, kraftigt bygd, men rörde sig följsamt och såg smidig ut. Snabb, hård, rejäl – och härligt ödmjuk efteråt.

– Jag hade tur med avslutningen, är ett rätt härligt – och ärligt – uttalande från Backabon.

***

Vad hände mer? Jo, Martin Ericsson satte en straff, Nasiru Mohammed avslutade distinkt från tio meter, René Makondele höll sig framme – och Moestafa El Kabir var bäst på plan igen. 2-0-målet – när han snodde bollen av LSK-backen, sprintade 50 meter och avslutade iskallt av både form, självförtroende och klass.

***

Det lyste i ögonen på El Kabir när jag frågade om utländskt intresse. Proffsigt att hänvisa till agent att ”lägga all kraft på Häcken”.

***

Föreslog för Sonny Karlsson, sportchefen, att de skulle lägga ett bud på Lasse Vibe ”som ju är så himla bra” och presentera honom framför ögonen på Mild & Co i Blåvitt. Bara för att. Men … Häcken vill inte ha Lasse Vibe. Jaja, alla practical jokes är kanske inte så lyckosammma.

***

El Kabirs form är fantastisk just nu. Bättre än för ett par veckor sedan.

***

Snackade med Kari Arkivuo som hastigast ihop med GT:s Mattis Wikström. MR i går, brusten baksida, två veckors rehab totalt – och en känsla om en ”lätt skada”.

***

Vad skall vi tro? Kan Häcken ställa det här laget på benen i omstarten mot Åtvidaberg på onsdag kanske: Christoffer Källqvist – Björn Anklev, Fredrik Björck, Simon Sandberg, Leo Zuta – Simon Gustafsson, Oscar Lewcki – Nasiru Mohammed, Martin Ericsson, René Makondele – Moestafa El Kabir.

***

Dagens startelva såg ut så här: Häckens startelva: Christoffer Källqvist – David Frölund, Emil Wahlström, Simon Sandberg, Leo Zuta – Jonas Bjurström, Dominic Chatto – Nasiru Mohammed, Martin Ericsson, René Makondele – Moestafa El Kabir.

Sedan genomfördes TOLV byten:

Damir Mehic, Björn Anklev, Simon Gustafsson, Fredrik Björck och Dioh Williams in i paus. Källqvist, Sandberg, Zuta, Bjurström, Mohammed ut.

Reuben Ayarna in en stund senare. Dominic Chatto ut.

Carlos Strandberg och Mika Ojala in i 65:e minuten. El Kabir och Makondele ut.

I 74:e kommer Leo Zuta och Simon Sandberg in IGEN. In byts även Hosam Aiesh. Ut med Ericsson, Wahlström och Frölund.

Och så på övertid (tror jag): Abdel Bouraima in i stället för fotstukade Dioh Williams.

***

Bland de 100 åskådarna på läktarplats märktes två blåvitrandiga herrar. Pontus Farnerud och Emil Salomonsson missar förstås inte chansen att se norska storlaget Lilleström.

***

Snackade lite med Magnus Haglund efteråt. Det blev några ord om klubbens dåliga ekonomi, begränsade satsning och inställda Sverige-läger. Pengarna räckte bara till Göteborg tur och retur. I höst går Haglunds kontrakt med LSK ut. Gissa om han hamnar i Sverige och allsvenskan igen?

14 kommentarer om “Minns var ni läste det först

 1. Mr Hising Island skriver:

  Hur många av Häckens spelare är egna produkter ?

  För om dom inte är egna produkter är ju Häcken just ett Köpegäng.

  Ps.
  Vi Riktiga Hisingsbor ser helst att du inte skyltar med att komma från Hisingen. Vi Riktiga Hisngsbor håller för övrigt på någon av de andra klubbarna.
  Ds.

 2. ”Bara för att.”
  Nja, det är väl inte ”bara för att”. Det är väl för att du ska öka dina chanser att få rätt om framtiden för fotbollen i Göteborg. Det var väl så sent som i vintras som du förutspådde att Häcken skulle spela i Europa, vara ett topplag i allsvenskan, snart ha ett större publiksnitt än IFK osv. bla bla bla. Nu när Häcken sladdar vore det förstås bra för Häcken om de värvade stjärnan (nåja) som snart skriver på stans enda stora fotbollsklubb. Så, jag ger inte särskilt mycket för dina framtidsidéer gällande Häckens enskilda spelare heller.

 3. Oavsett om GP har en agenda eller inte gällande blåvitt så är det fakta att inför dagens hemmamatch (som ändå får räknas som en av kanske fem stormatcher, inkl. aik, mff, hif och ellos) så har GP EN artikel på sin hemsida. Denna handlar oväntat nog om huliganism. Inte en enda artikel om det sportsliga. Inga inför intervjuer, inga besked om fint väder och förväntad god stämning på arenan, ingenting.
  Istället väljer balkander att skriva om häckens träningsmatch…

  Case Closed.

 4. Ha ha ha bittra ifk:are för att dom inte har nåra backar och går back, fallna änglar slår åt alla håll men BK Häcken äger sönder Stahres köpegäng och Mild har lika mycket utstrålning i sin roll som sportchef som en KAKELPLATTA.
  Sluta svina på era matcher och kasta bengaler så kanske ni får respekt i framtiden alla små små blå (& vita) he he Real Göteborgs alla halvskadade mediokra legoknektar.

 5. Är det sant att gais hade 1890 personer på toppmatchen idag mot Landskrona?
  De är ju sämre än myten om sig själva…….
  Ja harrejävlar….secken gäng

 6. Finns det inget annat forum där blåvita, gulsvarta, grönsvarta och rödblå så kallade fans kan käbbla på varann om vem som är den största idioten?
  Har tröttnat på att behöva läsa sånt varenda gång jag klickar in för att ta del av kommentarerna till Balkanders inlägg.

 7. Ängel: gaisare, var fick du det ifrån? Det finns faktiskt fler som bidrar till att synliggöra vissa ifkares konspirationsteorier.
  Alexander: De som startar är de spelare som tränaren bedömer har bäst dagsform och kan bidra mest till laget. I Häcken har vi inga afrikanska, svenska, finska, holländska,.. spelare. Vi har bara fotbollsspelare. Men det kanske är så hos ditt lag att hudfärg, nationalitet och etnicitet är viktigare än kompetensen?

 8. Minns exakt var jag läste det först Balkander, en viss Rudy Alvarados blogg. Så tyvärr gode Balkander var du inte först att hylla denna Carlos Strandberg!

  Synd bara att han spelar i en klubb som hellre släpper fram afrikaner en sina egna unga talanger…

 9. Blåvit har verkligen tappat det på senare år. Fattar inte varför de skall gnälla över allt. ”Blåvitt hat”? Är ni så rädda IFK?

 10. Cagu: ska det komma från en gajsare vars supportrar i åratal beskyllt GP för sina patetiska publiksiffror för att de inte skriver fler artiklar om grönsvart?

  Mycket ska man höra innan…

 11. Vissa ifkare lider verkligen av någon sorts åkomma vars mest framträdande symtom är tron på konspirationer mot det egna laget. Det finns säkert hjälp att få, men då måste den drabbade söka hjälpen själv vilket förutsätter självinsikt.
  Glömde säga att bristande självinsikt är den andra framträdande symptomen för denna åkomma.

 12. Jan Helsing: Instämmer.

  Det var bland det dummaste jag har läst – Balkander avslöjad … Han kanske ingår i Kommunens sponsringsgrupp, de som sponsrar BKR …

 13. patetiskt skämt om att häcken borde lägga bud på VIBE, ELLER ÄR DET GP:S BLÅVITT HAT SOM KRYPER FRAM.

 14. Tack för detta! Trevlig läsning och roligt att höra att Carlos är så lovande! Trevlig helg alla!

Kommenteringen är stängd.