En bra dag för IFK …

Lasse Vibe klar för IFK Göteborg och David Moberg Karlsson till Sunderland. För typ 19 miljoner. Ett himmelrike för en sportjournalist, en lysande dag för IFK Göteborg. Pengar in på kontot, och en trupp starkare än i går kväll. Sitter och klurar på hur Sunderland, som nu bekräftat affären på sin hemsida, tänker använda DMK. Rätt in i A-truppen eller som ”framtidsman” via U-truppen?

Efter att ha följt David i allsvenskan de två senaste säsongerna måste jag säga att jag höjer på ögonbrynen. Jag har sett speeden, jag har sett (mest på träning) hans goda förmåga att sätta bollen i mål, men jag har också sett en teknik som inte fått det fäste i spelet och anfallsattackarna han och IFK önskat.

Att David Moberg Karlsson, ursprungligen från IFK Mariestad, är en talang med speeden som signum är otvivelaktigt, men Premier League? Redan nu!

Jag fastnade för hans kapacitet första gången i Delsjöhallen (eller Håkan Mild-hallen) – och då hamnade det mest om uthållighet och karaktär, sedan talade vi om färg på fotbollsskor och vi var väl inte helt överens om färgvalet på fjolårsmodellen.

Bra jobbat av Per Jonsson, agenten, som surade till tidigare i dag.

Mer kommer hända i IFK:s trupp. Jag hörde tidigare i våras att det dels handlar om minst en mittback in, minst en central mittfältare, en anfallare och en yttermittfältare. Yttermittfältaren är genom poängkungen Lasse Vibe löst, återstår att se vad som sker i övrigt.

Nordin Gerzic har visserligen utåt sett sagt sig vilja stanna kontraktet ut, men vill han verkligen nöta bänk? Tillåt mig tvivla. När det gäller Pontus Farnerud, som IFK verkligen skulle behöva på planen, handlar det både om utgående kontrakt, tufft hälsoläge – och en familje i Frankrike. Jag blir inte förvånad om både lämnar till nästa säsong – och möjligen får sällskap av Daniel Sobralense.

Talar vi Marcus Berg tänker jag sedan, senare, inte nu – även om DMK-miljonerna förstås kan bidra till mer fruktbara ”förhandlingar”.

Jag vet att Håkan Mild drömmer om ett framtidslag fyllt av blåvita återvändare och det är klart att den dagen Oscar Wendt, Sebastian Eriksson, Gustav Svensson, Marcus Berg, Mikael AntonssonTobias Sana och Pontus Wernbloom väljer att flytta ”hem”, den dagen får IFK ett starkare lag.

4 kommentarer om “En bra dag för IFK …

 1. Är Berg verkligen en klok investering?
  När var han i form senast?
  Blåvitt behöver en riktigt bra forward som gör mål och gör Hysén bättre.
  Jag ät mycket osäker om Berg är dem spelaren.
  Bara värt att chansa om det är billigt.

 2. En forward som gör mål är ett måste, plus Mikael Antonsson skulle inte vara fel.

 3. Nja, ta hem för många hemvändare tror jag inte på. Frugan brukar vara mest motiverad med sign on bonus till villan.

 4. Bra med litet pengar för inköp. Mittback behövs och en kraftfull SPELANDE mittfältare.
  Stark nickfarlig forward likaså.
  Återvändande blåvita är nog frågetecken.
  Närmast Sebastian kan jag tänka.
  Och så måste Bjärsmyr bli kvar.

Kommenteringen är stängd.