I dag fick vi så vi teg

Samtidigt som vi – tror jag – nås av beskedet att IFK Göteborg börjar Europa League ”hemma” (vilket i det här fallet innebär Olympia 18 juli) är uppdraget också att sammanfatta andra raka segern och årets målrikaste match. 4-2 mot Mjällby bjöd på ett antal vansinnigt vackra mål, som Robin Söders andra allsvenska för säsongen, som betydde 4-2 i slutet och chippades in över Mattias Asper.

Vi fick se Tobias Hysén sprinta och chippa in 3-1 i slutet av första halvlek på Robin Söders passning, vi fick se ytterligare ett Hysénmål och vi fick se IFK Göteborg vända årets tredje 0-1-underläge till seger.

Det hände inte sällan att vi pressmänniskor klagar över längden på den vackra fotbollen, den konstruktiva kvaliteten och passagerna som lyfter underhållningsvärdet på den allsvenska fotbollen.

I dag fick vi så vi teg.

I perioder, skall tilläggas.

Efter torsdagens knapphändiga bortaseger mot IFK Norrköping, där Philip Haglund och Robin Söder ordnade första trepoängaren på tre matcher, var det här stundtals en urladdning, en vägriktning och en självförtroende-”boost”.

Betänk att IFK återigen började matchen utan Mattias Bjärsmyr och Kjetil Waehler (trejde matchen på raken) och att Adam Johansson tvingades utgå efter timme och förstå att IFK Göteborg avslutade matchen med en reserverbetonad backlinje.

Emil Salomonsson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson (oturlig vid självmålet till 3-2) och Logi Valgardsson skötte uppdraget och hålla tätt när matchen stod och vägde vid 3-2 alldeles utmärkt.

Som jag ser den här matchen var det Robin Söders riktiga återkomst, det faktiska beviset – nu när David Moberg Karlsson lämnat för Sunderland – på att han klarar uppdraget att fungera ihop med Tobias Hysén.

Jag har alltid tyckt att Söder/Hysén är ett bättre fungerande anfallspar än DMK/Hysén; de känner varandras rörelser och löpningar bättre.

Dagens match var det yttersta beviset på det. Den löpglädje Hysén, som gjorde sitt sjätte och sjunde mål för säsongen, visade i dag kan jag inte påminna mig att jag sett tidigare i år.

IFK Göteborg toppar åter allsvenskan, efter Helsingborgs poängtapp mot Kalmar och Elfsborgs plötsliga formsvacka, som innebar 1-2 mot Malmö i kväll.

Nästa match är toppmatchen mot just Helsingborg på Olympia 8 juli.

***

Bra drag av IFK och Mikael Stahre att byta position på Sam Larsson, som var tillbaka, och Robin Söder.

***

Fyra mål har IFK Göteborg inte gjort i någon allsvensk match tidigare den här säsongen. Däremot tre.

***

Läge att credda ständige avbytaren Logi Valgardsson. Dels det konkreta, synliga i matchen – nämligen inlägget till Robin Söders avslutande chippmål, dels med den frenesi, kraft och tydlighet han löste sina defensiva uppgifter. Gjorde tummen upp när Mikael Stahre valde att höja Logi på presskonferensen. Det var han värd.

Kommentarer om “I dag fick vi så vi teg

  1. Sällan sett nån komma in så fel i matchen som Adam, och att inte komma in överhuvud taget. Bra drag av Stahre att lyfta den ack så begränsade Logi. Stahre har hittat storformen i att coacha.

Kommenteringen är stängd.