Börjar så smått lördagsladda

Har hängt på Ryavallen i dag. Uppladdning inför lördagens toppmatch på Gamla Ullevi mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg. Fick klart för mig att det Elfsborg sällan eller aldrig tränar på gräs två pass före bortamatch, men glömde kontrollera uppgiften med Jörgen Lennartsson.

Passet var … okej, där Lennartsson själv tillhörde de mest aktiva. Landslagsfrånvaro och rehaböverflöd påverkade numerären, men cheftränaren var tämligen övertygad om att både Mohamed Bangura och James Keene spelar från start på lördag klockan 16.00.

Lustigt annars att IFK dras med personella försvarsbrister och Elfsborg offensiv saknad. Innebär det outnyttjade ytor i Blåvitts straffområde, månne?

***

Om en stund bänkar jag mig för Sverige-Norge. Skall bli kul att följa Pontus ”flisen” Wernbloom – och se om Mikael Antonsson och Per Nilsson är vårt nästa svenska mittbackspar. Skrev en krönika i dagens tidning om det svenska famlandet.