Stekhet Hysén avgjorde

Om vi börjar i ”fel” ända är förstås Jakob Johanssons utvisning och avstängning mot Malmö FF på söndag ”svinjobbig” för Mikael Stahre och jag kan tänka mig att det kommer diskuteras här på presskonferensen om en stund.

Jag uppfattar Martin Hanssons beslut som riktigt. Johansson är på efterkälken, Marcus Rohdén går i backen.

Och så Elfsborgs alla chanser i slutet. Mohamed Bangura i stolpen, Niklas Hult i ribban och Blåvitt ”en man kort”.

Mot bakgrund av det och med tanke på hetta och matchens betydelse för Elfsborg (som nu är avsågat från guldstriden) var IFK:s andra halvlek och sena spik i kistan briljant.

Daniel Sobralenses inhopp och slit på en ovan position centralt intill Philip Haglund, Tobias Hyséns stenhårda arbete och kyliga avslutningar; först på insidan av stolpen och strax efteråt stolpe in på Sobralenses precisa passning i målområdet.

Tobias Hysén var matchens lirare, under första halvlek understödd av Robin Söder och Lasse Vibe i en match där anfallsspel inte existerade första 45, men blommade ut på ett finfint sätt efter paus.

Det böljade, det öppnades upp och det var chanser åt både håll.

Tobias Hysén är stekhet just nu och varför inte aktuell för nytt proffsäventyr nu när värvningsfönstret går mot sitt slut. Tror dock att IFK Göteborg och Håkan Mild i så fall sätter en skyhög prislapp på spelaren som bara älskar Gamla Ullevi. Är dessutom fortfarande osäker på om ”Tobbe” vill iväg själv.

Drygt 16 000 på läktarna, stekande het sol, en riktigt bra halvlek och för hemmalaget tre poäng som för IFK upp på samma poäng som Malmö FF och Helsingborg, som dock har en match mindre spelad.

Vi har en tredjedel kvar av allsvenskan, den tredjedel fotbollstränare ofta brukar önska mer av, den så kallade sista tredjedelen.

För IFK innebär det möten med två av tre toppkonkurrenter: Malmö borta och AIK hemma.

Problemet – och det som indirekt innebar att IFK trampade vatten i juli – är truppens storlek och känslighet för skador. Nu är tillståndet under kontroll, men en skada eller avstängning på Jakob Johansson och Philip Haglund är kännbar.

Särskilt när även Pontus Farnerud troligen är osäker startande. Bästa lösningen annars: Daniel Sobralense?

Ni som lyssnat på Mikael Stahre tidigare under säsongen vet vad som krävs för att vinna SM-guld.

18 segrar, varav elva nu är bärgade. Sju till på de sista tio matcherna och saken är biff? Självklart en lek med siffror, men någonstans där behöver Blåvitt ligga för att gå hela vägen.

”Jag skulle bli mycket förvånad om allsvenskan inte avgörs i sista omgången”, säger Stahre själv.

11 kommentarer om “Stekhet Hysén avgjorde

 1. ”Återigen gör Elfsborgsfolket skäl för sitt öknamn Gnellos.”

  Vad ska man då kalla IFK supportrarna som skriker på straff o utvisning så fort dom egna spelarna snavar på sina egna skosnören. Finns den några supportrar som leder ligan för gnäll så är det Blävitt supportrarna.

 2. Tja, med tanke på att Hysén blev avvinkad för offside helt fri TVÅ gånger fullkommligt felaktigt i senaste mötet i Borås…
  Så kan man kanske säga att Blåvitt ”Had it coming.”

 3. Man kan gnälla på domaren, man kan gnälla på motståndaren, säkert på mycket mer. Jag är varken anhängare av Blåvitt eller Elfsborg. Konstaterar bara att Blåvitts andra mål var offside, att alla domslut på Gamla Ullevi som går emot hemmalaget är lika med protester, när Jakob J fäller en elfsborgare så ”halkar han”. Det hade varit skönt med lite självkritik både från Blåvita supporter och GP:s ”journalister”. Däremot är det intressant att höra från Blåvita spelare att det kunde slutat hur som helst. ”Vi hade marginaler med oss”. Respekt!!!!!

 4. Elitfotboll och allsvenskan i all ära, men på tisdag är det dags att lyfta fram fotboll på amatörnivå. Räven Boll tar emot Plikta FC på heden i en rafflande derbymatch.

  Matchen börjar 20.30 och innan dess bjuds det på fotbollsquiz med Tobias&Fredrik från QuiZadillas och andra trevligheter. Balkander är givetvis välkommen att rapportera, för visst ska vi även lyfta fram oss glada amatörer?
  Passar på att tacka för en intressant och välproducerad blogg!

 5. Visst var det Off Side.

  Men det var inte med mycket och det var på en nickskarv ett par meter innan bollen nådde Jakob Johansson.

  Vilket innebär att det var extremt svårt för domaren att uppfatta.

  Sådana här saker inträffar hela tiden och drabbar alla lag.

  Feldomsluten när Domarna avgjorde matchen mot HIF var däremot ofattbara och jämnar inte ut sig i längden.

  Jakob var On Side med mer än 1m och det var glest mellan spelarna dvs ingenting som skymde domarna.

  Handmålet påstår sig domaren ha sett och att det var oavsiktligt, vilket inte på något sätt är givet.

  Även om det vore oavsiktligt skall man naturligtvis aldrig få göra mål med hjälp av handen oavsett om det är avsiktligt eller inte.

  Att Gnällos är Sveriges sämsta förlorare är allmänt känt och dom förnekade sig inte nu heller.

 6. Svar till er som hela tiden ska fokusera domarna: Domaren dömer och är inte ofelbar precis som alla andra människor. Blåvitt skulle haft 3-0 på Helsingborg i sin hemmamatch, det var en felaktigt beslut av domaren! I så fall hade utgången sannolikt blivit annorlunda.Domarinsatserna jämnar ut sig i längden, son låt bli och hoppa på dessa som oftast är väldigt duktiga!

  Hasse

 7. Återigen gör Elfsborgsfolket skäl för sitt öknamn Gnellos. Tveksamma domslut kan man få med sig eller mot sig, minns t ex när Stiller skulle nicka in avgörandet i sista minuten för ett par år sen i Borås, när han blev sparkad (!) i huvudet utan åtgärd.
  Det tråkiga är att det är Anders Svensson som går i täten för detta dåliga uppförande efter matchen. Han har varit en stor spelare, men visar sig vara liten som människa.

 8. Tobbe var väl vaken idag men nog hade IFK väldigt tur med domsluten, tycker flera änglar ramlar jäkligt lätt och då kan det ju lika gärna bli ett kort åt andra hållet? Elfsborg verkar inte ha skärpan utan verkar lite mätta nöjda med fjolåret liksom he he då vinner dom inte på bortaplan och på gräs Malmö FF blir däremot en bättre värdemätare på hur bra Hysse och de övriga pojkarna verkligen är 2013.

 9. ….och inte ett ord om att Blåvitt fick sitta andra mål genom offside. Heja opartiska Balkander!

Kommenteringen är stängd.