Waehler bakom IFK-vinst

ÖsterMalmö 1-1. Där har ni dagens topprubrik. Lite i skymundan plockar IFK Göteborg årets största seger och Kjetil Waehler gör sitt både första och andra mål i IFK-tröjan, Lasse Vibe sitt första – och Pontus Farnerud tvingas avbryta Åtvidabergsmatchen redan i slutet av första halvlek.

Det blir enda utgången i presens.

Resten handlar om framtid.

Som vad den allsvenska tabellen skall göra med oss när serien kickar i gång igen efter två veckors landslagsuppehåll?

Och vilket av lagen Malmö FF, Helsingborg, AIK och IFK Göteborg som vinner årets allsvenska.

Alla ni som var stensäkra på att det stod mellan de två skånska toppklubbarna efter förra omgången tvingas tänka om.

***

Går det för övrigt enbart att förklara årets sämsta hemmasiffra för IFK Göteborg (7 131) med Liverpool-Manchester United? Vad gjorde vädret med de göteborgare som redan köpt biljett i förväg? Nyfiken på era tankar kring det.

***

Kjetil Waehler spelade 2012 24 matcher för IFK Göteborg i allsvenskan. Målskörd: Noll och intet. Samma notering fram till och med matchstart i dag: 14 matcher och noll mål. Och så i den 15:e, först 1-0 via nick på Tobias Hyséns hörna, sedan 2-0 på Philip Haglunds nickskarv. Spännande att följa om norrmanen och IFK:s sportchef Håkan Mild kan komma överens om en fortsättning.

***

Kvicksilvret Lasse Vibe spred bollarna lite väl mycket för min smak fram till och med målet. Stark avslutning.

***

Som det verkar får IFK behålla samtliga spelare även efter fönstret stänger i morgon kväll.

9 kommentarer om “Waehler bakom IFK-vinst

 1. Correction: Det var varken Wæhlers eller Vibes första mål i Blåvitt. Wæhler nätade i en försäsongsmatch (förra året, har jag för mig, men kan ha varit i år) och Vibe i cupen mot Lund.

 2. ingen skillnad nu mot förr. Precis som planstormningar och ligistbråk har funnits i alla år.
  Så Göteborgaren är då även känd för att storma planen och välta målburar..

 3. Till NB, Glenn & Mesh

  NB, instämmer – det fanns en tid man gjorde så. Det är nog mer en generationsfråga, men ändå inte så avlägset som en del tror.

  Glenn, du är patetisk … var det det enda du kunde komma med? Isf har du ett ”fattigt” liv.

  Mesh, nej faktiskt inte. Mats Härd har inte hittat på det.

 4. @mesh och Glenn.

  Jag påstår inte att det var nyligen som detta förekom. Men pratar du med Bebben och folk i hans generation så kommer ni få veta att det inte är en myt. Därmed inte sagt att göteborgspubliken alltid uppförde sig exemplariskt.

  Jag påstår inte heller att det är något jag eftersträvar idag, men det är ett tecken på att det finns ett stort nedärvt fotbollskunnande i staden. Och detta kunnande i kombination med att man blivit bortskämd med europeisk toppfotboll gör att man ställer krav på underhållningen och inte masar sig iväg till arenan när Åtvid står för motståndet.

 5. ”En gång i tiden var göteborgaren känd för att applådera sina motståndare om de bjöd på fint spel.”
  Heheheee det måste ha varit mycket mycket länge sen. Dom sista årtionden har man ägnat sig åt att skrika sig hesa om en IFK spelare snavar på sina skosnören. Flytta målstolparna för att förminska det egna målet. Skrika som dårar om domaren har mage att blåsa för motståndarlaget.
  Applådera motståndare, in your dreams.

 6. Göteborgaren i gemen ÄR en evenemangsmänniska. Man går dit alla andra verkar går men har svårare för att uppbåda entusiasmen för det dagliga köret.
  Till skillnad från AIK och MFF, som har en betydligt stabilare och bredare publikbas, dippar IFK för mycket. Att tre hemmamatcher en säsong då laget har chans på SM-guld ligger kring 7000-8000 är något som folket på Kamratgården får fundera på.
  Redan nu är det sålt 8500 (inklusive årskorten) till fajten mot AIK vilket ger följande slutsats: göteborgaren vill hellre se AIK möta IFK än IFK möta AIK.
  På något annat sätt går det inte att förklara 7131 mot Åtvid.

 7. De drygt 7000 är äkta supportrar. Merparten av de som stannade hemma håller kanske på Blåvitt, men inte så starkt att de trotsar dåligt väder för att stötta sitt lag. Tror det är ett ”problem” att göteborgaren, av tradition, kan för mycket om fotboll. Man vill se skönspel och då lockar inte Åtvid. En gång i tiden var göteborgaren känd för att applådera sina motståndare om de bjöd på fint spel. Det säger väl en del om vad det är för publikunderlag som finns i Göteborg?

Kommenteringen är stängd.