Sent segermål av Sam Larsson

Tilläggstid är alltså Sam Larssons grej. Som inhoppare mot Halmstad (1-0) i dag , som startspelare mot Malmö FF (1-1) i våras. Skottet på Örjans Vall var en blytung markering i guldstrid som tätnar efter en match som sackade.

Skall vi diskutera heta målchanser får de plats i den här meningen, skall vi analysera underhållningsvärde var det här duellälskarnas match. Det small en smula, inga fula grejor, men det var det som stack ut.

Och förstås matchens betydelse för de båda lagen i var sin ände av tabellen; för Halmstad var det sena Larsson-målet som ett slag i magen, för IFK ett nödvändigt steg i rätt riktning.

Nu är Blåvitt med. På riktigt allvar och står inför Helsingborgs match mot Häcken på samma poäng som HIF, en pinne bakom Malmö FF, som möter Djurgården första i morgon.

Händelserna på Örjans vall gick i väntad riktning, med ett hembackande HBK, ett bollägande IFK, där känslan var att det ”snart lossnar för IFK”. Det blev aldrig så. Förrän Sam Larsson byttes in och smackade in Tobias Hyséns bakåtnick på Jakob Johanssons vänsterinlägg.

Det finns, som ni vet, ingen rättvisa i fotboll, men målet var i alla fall inte orättvist.

För IFK väntar AIK härnäst i glödhet hemmamatch, höstens allra svåraste guldnöt att knäcka, ett AIK som alltså bara fick oavgjort mot Kalmar och därmed kan vara sex poäng bakom Malmö FF i morgon kväll.

Det är ett långt avstånd med bara sju matcher kvar.

Daniel Sobralense startade till vänster på IFK:s mittfält och stretade på bättre än mot Åtvidaberg senast men ersattes av Pontus Farnerud sista halvtimmen. Tobias Hysén gjorde ingen jättematch och i försvaret var Kjetil Waehler vassast. Lasse Vibe utmanade och chansskapade offensivt, Philip Haglund var nyttig var än han befann sig.

Kommentarer om “Sent segermål av Sam Larsson

  1. Tur att vinna efter så dåligt spel, mest rusa och tjonga.
    Vibe är snabb men igår mycket oboll i fötterna. Väldigt stor skillnad mot spelskickligheten när jag senare såg Häcken-HIF. Ett bra lag skall ha tur heter det. Igår hade Blåvitt tur, men var inte bra.

Kommenteringen är stängd.