Nytt krav: ”Larsson till vänster”

Nu förstår jag hur det hänger ihop, varför IFK Göteborg numer har så förbaskat svårt att gå långt i Europa. Den här bilden är tänkt att dagligen i samband med frukost- och lunchintag på Kamratgården påminna spelarna om klubbens vision. Låt gå för att Uefacupen länge har varit Blåvitts grej, men hallå! Namnet ”Uefacupen” försvann 2009! (jo, jag har googlat årtalet). Den ”nya” versionen går utmärkt att beskåda i kväll när Elfsborg tar sig an Salzburg i omgång ett. Avspark TV4 Sport 19.00.

20130919-142032.jpg

Förstås ingen stor sak, men ändå. Pratade kost med kock Fredric Bergstrand tidigare i dag och hans berättade apropå eventuell pytt-i-panna lite längre fram att han redan nu bestämt att kalla in Gun Nilsson för ändamålet – om det skulle bli aktuellt.

Den egna pytt-rutinen sträcker sig till ett misslyckat försök från 2009, då den tillredda måltiden efter AIK:s seger på Gamla Ullevi fick ersattas av oxfilé och potatisgratäng.

Mer om kostens betydelse för prestationen och årets resultat i tidningen inom kort.

***

Samtalade även en stund kring ”de eviga frågorna” med sportchef Håkan Mild på förmiddagen, det vill säga kontrakts- och förhandlingsläge kring ”De utgående”.

Håkan var på ett sammanfattande humör och valde följande formulering: ”Pontus Farnerud tar vi efter säsongen och med Kjetil Waehler, Hannes Stiller och Mikael Dyrestam är inget klart”.

Jag anlade ett nyfiket anslag och kompletterade med frågan ”när?”, varefter Håkan artigt följde upp sitt första svar med ”Vi är inte klara med hur det skall se ut nästa år”.

Efter en stunds givande och tagande vågar jag ändå slå fast följande: IFK Göteborg strävar efter att vara mindre skadekänsligt nästa säsong, vilket i klartext kan innebära en trupp något (1-2 spelare) större trupp än dagens. Så vet ni.

Trencín undantaget har 2013 präglats av få fadäser och både sportslig och ekonomisk framång. Försäljningssaldot är positivt, cupguldet bärgat och SM-tecknet inom räckhåll.

Håkan Milds budskap till ledare och spelare inför slutspurten är enkelt:

– För vår del är det bara ut och köra. Det är litet speciellt att vara hos oss. Vi är med och har möjligheten, det är kanske inte så många som räknar med oss.

– Det handlar om att vara påkopplad och koncentrerad. Basel skall inte kunna besegra Chelsea. Det finns inte. Samma sak med KöpenhamnJuventus 1-1. Det skall inte gå.

Kan du njuta?

– Det är inte någon av mina starka sidor. Det är hela tiden nästa grej.

***

Mikael Dyrestam deltog inte vid dagens kollektiva träning, efter tre pass med full fart. Där finns ett frågetecken inför måndagsmatchen mot AIK. Pontus Farnerud sprutade in en ny ”häxblandning” i höftet häromdagen och ligger någorlunda i fas. Joel Allansson närmar sig, Ludwig Augustinsson saknar exakt tidsplan och Erik Lund rehabiliterar enligt plan.

***

Under förmiddagens avslutande tvåmålsspel var en viss Larsson ”nästan” bäst på plan. För att få ihop jämna lag agerade fystränare Fredrik Larsson vänstermittfältare i västlaget, en uppgift han löste med bravur och nu ”kräver” en samlad mediakår ”Larsson från start” mot AIK.

Och här talar vi alltså inte om Sam.

-Det här visar att Håkan (Mild) kanske inte behöver gå över ån efter vatten, kommenterar 41-årige Larsson, som spelat i svenska tredjeserien med Bodens SK högst, själv.

***

Lagen, om ni är intresserade:

Västar: John Alvbåge – Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Mattias Bjärsmyr, Adam Johansson – Daniel Sobralense, Jakob Johansson, Fredrik Larsson – Hannes Stiller, Sam Larsson.

Utan västar: Marcus Sandberg – David Gutierrez, Hampus Zachrisson, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson – Lasse Vibe, Philip Haglund, Darijan Bojanic – Robin Söder, Tobias Hysén.

Tempo: Högt.

***

IFK:s utlånade spelare är:

Nordin Gerzic, utlånad till Örebro SK, två år kvar på kontraktet.

Jonathan Azulay, utlånad till Öis, ett år kvar på kontraktet.

Sebastian Ohlsson, utlånad till Öis, året ut.

4 kommentarer om “Nytt krav: ”Larsson till vänster”

  1. Matchen mot AIK är på måndag, inte söndag.

    Sebastian Ohlsson har ett kontrakt som går ut i år, inte ett år kvar.

  2. Uefacupspel: spel i Uefas cuper. Hur svårt var det att lista ut? Eller tror du IFK har en vision om enbart Europa League? Ständigt billiga poänger …

Kommenteringen är stängd.