Stahre i ”krysströja” i kväll

Just tillbaka från ett besök på Kamratgården och Mikael Stahres svar ”jag har krysströjan på mig” ringandes i öronen ser även jag fram emot kvällens storallsvenska drabbning mellan Helsingborg och Malmö FF.

För IFK Göteborgs del är det förstås så att fortsättningen på den allsvenska guldstriden handlar en hel del om ”rätt” resultat i de andra matcherna – och där är varje kryss värdefullt – även om en Helsingborgsseger med tabellens nuvarande utseende passar IFK Göteborg bättre.

För IFK Göteborg väntar svårknäckta nöten Gefle i morgon kväll och fokus i förhandssnacket handlar om just fokus, förmågan att koncentera sig till 100 procent och få med hjärnorna ut på planen.

Det fysiska och mentala beskedet från Kamratgården är annars att alla förutom Daniel Sobralense deltog vid dagens eftermiddagsträning och att det blir samma matchtrupp som mot AIK.

Spekulationerna kring startelvan är om Pontus Farnerud eller Sam Larsson skall spela från start och efter att ha hört Mikael Stahre säga ”det är knappast troligt att han spelar tre gånger 90 den här veckan” lutar jag åt Sam Larsson från start mot Gefle.

Gefle, som gärna gäckar guldstrider så här i hösttider. Stahres Blåvitt har aldrig lyckats brotta ned gästrikarna, men efter fjolårets 0-5 på Strömvallen är respekten total.

”Det låter kanske tråkigt, men vi möter säkert en vägg. Så tålamod …”, säger Philip Haglund.

IFK Göteborg har det mesta nu. En bra tabellplacering, en bra form, ett gott självförtroende, friska spelare, inga avstängningar, ett hyggligt spelprogram – en lysande hemmaleverans.

Nio segrar och två oavgjorda på tolv matcher och drygt två gjorda mål i snitt.

Tolv av de 26 hemmamålen har Tobias Hysén som avsändare. Hysén, som alltså gjort tolv av 13 mål på just Gamla Ullevi. En makalöst stark utdelning.

– Det är helt enkelt roligare att spela hemma än borta. Sedan gör jag många av målen i boxen också, även om jag har gjort andra mål med. Jag är kanske något av en hemmapojk, funderar Hysén efter avklarat eftermiddagspass.

Och apropå det där med fokus är Hysén tydlig:

– Om du menar nu-nu handlar det om att släppa det som varit och ha fokus på nästa match. I en perfekt värld hade vi kunnat stanna upp och njutit lite mer av segern mot AIK, men nu måste vi upp i nivå igen. Där måste vi hjälpa varandra.

I vanliga fall är två dagar efter match en ledig dag för spelarna i IFK Göteborg – och det var heller ingen vanlig dag-före-match-träning.

– Vila och dricka och göra ”de rätta sakerna”, beskrev Kjetil Waehler sin metod.

Mikael Stahre har sin prioritering för morgondagen klar:

– Först handlar det om att fokusera på det vi är bra på, nummer två: hur spelar vi mot ett defensivt Gefle? Även förra gången vi möttes var vi inne i en intensiv matchperiod med cupfinal bland annat.

Hur följer du Helsingborg-Malmö?

– Det är inga lag vi har kvar att möta, men det är klart att man tittar av intresse. Jag hoppas alltid på kryss när motståndare möts. Jag har krysströjan på mig.

2 kommentarer om “Stahre i ”krysströja” i kväll

Kommenteringen är stängd.