Toll i 031: ”Jag saknar Gerzic”

20130926-123152.jpg

Vi har ett nytt, rykande färskt 031 Fotboll ute i dag. Med Öis (Fredrik Hansson), Gais (Robin Möller), IFK Göteborg (Andreas Toll) och BK Häcken (Thomas Bennelind) representerade samtidigt, inspelat just här, på Gamla Ullevi.

Bjussar – för att locka er att se programmet – på ett axplock bland citaten. Tar mig dessutom friheten att ranka dem. Börjar bakifrån.

***

10) ”Jag tror inte att Lantz relation till spelarna är Öis problem nu.” (Hansson, apropå uppgifter om oförankrat tränarbyte i somras)

 

9) ”På 90-talet firade vi inte ens gulden på slutet. För vi brydde oss inte. Vi vann år efter år. Då var det Champions League som var viktigt.” (Toll påminner om att saker och synsätt förändras)

 

8) ”Det enda som är rätt åtgärd i det här läget är poängavdrag eller seger för oss. Böter och spel inför tomma läktare är helt meningslöst.” (Robin Möller blickar framåt efter tråkigheterna på Tele2 Arena)

 

7) ”Jag saknar Gerzic. När han är bra är han bra.” (generöse Toll slår nästan knut på sig själv)

 

6) ”Häcken 2013 … den boken har man läst.” (Bennelind gillar inte repriser)

 

5) ”IFK har momentum nu, det är upp till Malmö att vinna sina matcher, gör man inte det är jag övertygad om att Blåvitt vinner guld.” (Hansson slår fast saker)

 

4) ”Vi har DjurgårdenTele2 Arena snart. Något sådant här får inte hända då. En konfrontation då kan sluta riktigt illa.” (Toll om mötet i Stockholm 6 oktober)

 

3) ”När kommer brandkåren till er?” (Möller till Hansson apropå Öis dåliga ekonomi, kopplat till gaisarnas förmåga att ständigt hitta extraintäkter)

 

2) ”Han tog bort Anders Svensson och käkade upp Bangura.” (Bennelind om Simon Gustafsons insats mot Elfsborg på Valhalla i vintras)

 

1) ”Jag är helt övertygad om att en sådan som Oskar Wallén skulle göra fler mål i IFK Göteborg än Sam Larsson.” (Hansson tipsar IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild om en möjlig nästa värvning till Kamratgården)