”Såg Zlatan, gick bra”

Stötte just ihop med den svenske lagkaptenen i foajén här på Scandic Park Hotel på Karlavägen 43 i Stockholm. Och om ni undrar: Han gick obehindrat, bytte några ord med säkerhetschefen Jan-Erik Hammarbäck, checkade in och gick mot hissarna.

Inte en dugg halt, inga ispåsar på vaden och sannolikt mest trött efter ”lång” flygtur från Paris.

Bytte just innan några ord med den svenske förbundskaptenen om hur hans plan B, det vill säga vad han skulle göra om lagkaptenen inte kan spela, ser ut – och svaret var det rätta: ”Det vill jag inte ens spekulera i, det tar vi då, självklart har vi ett antal olika lösningar på det, men det är ingen idé att ta det nu”.

***

Tolkade mig till ytterligare lite information, från den 20 minuter långa presskonferensen på bottenplan. Prestation i klubblaget för kända, erfarna och i vissa fall något äldre spelare har mindre betydelse för laguttagning i landslaget. Yngre, mer oprövade och nyare landslagsmän är däremot mer beroende av framstående klubblagsprestationer för att ta plats, få plats.

Jag frågade om Mikael Antonsson och Per Nilsson klassade in den första kategorin och fick svaret att förbundskaptenen var nöjd med deras insatser vid senaste samlingen.

Och som jag varit inne på tidigare, man ändrar inte för ändrandets skulle. Snarare tvärtom.

Därför känner jag mig rätt övertygad om att jag därför just satt nyckeln i den här VM-kvalsamlingens första lås.

Per Nilsson och Mikael Antonsson mot Österrike på fredag.

Sanna mina ord.

***

Och jo, Erik Hamrén berättade att presschefen Niklas Bodell haft kontakt med Zlatan Ibrahimovic och att denne ”kände sig okej” efter smällen på vaden i söndagens match mot Marseille”.

Det där lät, i mina öron, som att ”Ibra” är i skick till fredag.

Bra för Sverige, det.