Inte bäst när det gällde

Bäst när det gäller. Ett slitet men frammejslat och kraftfullt uttryck som bara passar in på vinnare. Lag och individer som höjer sig när mest står på spel och agnar skiljs från vete.

Jag är osäker på om det skedde i dag eller om dagens match mellan Mjällby och IFK Göteborg bara var en bekräftelse på vad vi redan visste.

IFK Göteborg är inte Sveriges bästa fotbollslag 2013. Just nu inte ens nära.

Håller Syrianska ledningen mot Åtvidaberg är Blåvitt de fyra senaste omgångarnas allra sämsta i högsta svenska fotbollsserien.

Det är inte mycket att komma med om man vill tala SM-guld och Europaspel. Tappet har väldigt lite att göra med Tobias Hysén. Han var med redan borta mot Kalmar och Djurgården när tåget om guldet gick och anfallsspelet tappade i styrka.

Mot Djurgården hamnande en formsvag Robin Söder på bänken till förmån för Sam Larsson. Det är överdrift att påstå att anfallsspelet har blivit bättre med Larsson på topp. Utan Hysén försvann dessutom den möjliga dynamiken av en djupledsgående och en mötande forward.

Jag gillar Pontus Farnerud. Han har mycket boll just nu. Mest i Blåvitt, men jag ser inte att det leder någon vart. Jag har tänkt på det där tidigare. Ju ängsligare anfallsspel desto mer bollinnnehav från Farnerud. Han håller i, söker, väntar och tvingas allt som oftast till en för svår passning eller en kortare på mittbanan.

Det är ingen kritik. Det är ett konstaterande.

John Alvbåge hade ingen bra dag, ingen bra första halvlek. Hoppas foten känns okej när du vaknar i morgon, John. Jag skulle redan nu misstänka att Marcus Sandberg kan göra sig redo för spel i avslutningen mot Norrköping.

Kjetil Waehler var tillbaka. Inte sedan han var med senast, mot Gefle, har IFK vunnit. Det blev ingen Waehler-effekt mot Mjällby. Däremot några tecken på matchrost. Kommunikation mellan honom, Mattias Bjärsmyr och Alvbåge var … sådär.

Mjällby hade tagit exakt noll poäng på fyra matcher.

Inse att trean mot IFK satt som en smäck.

4 kommentarer om “Inte bäst när det gällde

  1. Varit bortrest dock sett matcherna på fjernsyn. Häpnar när jag läser ikapp sportproffsens kommentarer.
    Lund i GT: ”Såg inte detta komma”. Va?
    Balkander: ”Hur blev det så här? Normalt skickliga bolleverantörer” (de nämnda har max 2 av 10 rätt)
    Å så Tobbe H (max 3 av 10 passningar rätt) själv idag: ”Spelat bra i 25 matcher” Va!?!?!

    Jag är blåvit sedan 55 år men är just nu glad att ingen kan kalla mig för opportun. Jag har här hos dig, hos Leman o andra LÄNGE skrivit om obefintligt försvarsspel och ständiga felpassningar. Den gode Haglund är ju för fanken överallt och ingen stans hela tiden. Han omöjliggör en lugnt markerings- och presspel. Finns väl inget lag där det är enklare att hitta spelbara medspelare mellan mittfält och fyrbackslinje än Blåvitt. 25 bra matcher? Haft ett djäkla flyt i väldigt många av dem, det bör de nog inse. Tycker en vanlig amatör.

  2. Blåvitts trupp är misslyckad! Att vika ner sig och spela så håglöst när det gäller som mest är inte bara dåligt utan oproffsionellt! Truppen måste ses över rejält till nästa säsong,vissa spelare håller inte måttet för att spela i allsvenskan. Faktum är att det inte är bättre i år jämfört med i fjol. Bortaspelet måste hålla betydligt högre klass. Är det läskigt att inte spela på Ullevi?

Kommenteringen är stängd.