Vad händer med Öis nu?

Jag såg inte en minut av dagens avslutande drama i superettan, men följde rapporteringen på gp.se.
Öis ur, Gais sjua, inga superettaderbyn i Göteborg nästa år, kostsamt för både Öis och Gais.
Frågorna för Öis i kväll är hur många som helst, svaren färre.
Energin och förmågan i klubben kändes annorlunda förra gången söderettan stod för dörren.
Vad händer med truppen? Vilka vill, får och orkar följa med ner i söderettan?
Är Marcus Lantz och Sören Börjesson rätt män att leda laget? Vill de?
Vad tillåter ekonomin? Vad tillåter den inte?
Drömmar om superettan kostar. Vilken är Öis plats i det framtida seriesystemet? Sammanslagning med Qviding? Nya Gothiatankar? Hotellbyggen? Stena? Gamla Ullevi eller Valhalla 2014?
12 SM-tecken förpliktigar. Blir det några fler?
Vem har svaren?

19 kommentarer om “Vad händer med Öis nu?

 1. Balkander: Kanske skall vi lägga ner prognoser/tippningar inför säsongerna framöver!?!?

  Källa han är ju spelande tränare i Stenungsund. Klart att den mannen med stort ÖIS-hjärta och en sann ÖIS-legend i alla ÖISares ögon vore en tillgång i Sällskapet!

  Till sist:
  Det är så skönt att höra vissa ”bittra” Gbg-konkurrenter uttala sig och verkligen gotta sig i ÖIS motgång! Det tyder på att ni faktiskt räds ÖIS och har svårt att accceptera att ni ALLTID kommer vara lillebröder, speciellt den minste – bildad på 1900-talet… och ja, vad jag vet fortfarande lever på GAMLA meriter! Jösses, jag säger då det… Visst bästa placeringen sedan 2009 MEN, men, men…
  GLÖM inte att om ÖIS legat i samma serie så hade det inneburit ett större fotbollsintresse i Göteborg och inte minst en ekonomisk fördel!

  Sedan kommer vi tillbaka som vi alltid gjort… vi är många ÖISare och har en lång historia och tradition. Så vad gör en sejour i Div. 1 Södra när allt kommer omkring!?!? VI är ju ÖIS… något ni tycks frukta!

 2. Källa är visst inne i krogvängen i Göteborg enligt en hemlig källa.
  För övrigt borde Örgryte försöka slå sig ihop med Qviding det kan nog rädda den rödblåmklubben från ättestupan, kanske med nya namnet Qöis FIF lite fiffigt eller?

 3. Här kommer ditt tips Balkander, inte många rätt där…Örebros andraplats o kvallagen..

  Här är mitt superettatips, för resten. Det är dags nu. För Hammarby. Öis före Gais i Göteborg, men inget av lagen är redo för allsvenskt avancemang redan nu.

  1. Hammarby

  2. Örebro

  3. Landskrona

  4. Sundsvall

  5. Brage

  6. Ljungskile

  7. Örgryte

  8. Assyriska

  9. Ängelholm

  10. Jönköping

  11. Degerfors

  12. Gais

  13. Värnamo

  14. Varberg

  15. Falkenberg

  16. Östersund

 4. I Gps artikel står det att ca 500 Öisare var på plats i Värnamo. Det stämmer inte. Vi var över tusen pers. Och det är väl ett bevis på att ÖIS lockar och engagerar stort. Med det engagemanget och den passionen så kommer vi alltid tillbaka. Så är det. Och självklart skall vi spela på Gamla Ullevi nästa år! Det är vår arena!

 5. Kommer häcken nu att tvinga bort degraderade öis från Gamla Ullevi, blir då Valhalla IP slutstationen för Örgryte IS som verkar riktigt djupt nere i dyn på alla sätt?

 6. Känslan är nu ridå för Örgryte och ett kompakt becksvart mörker.
  Förmodligen lämnar nu flera tongivande spelare och alla lag kommer vilja besegra det forna ”allsvenska” storslaget Öis nere i ettan.
  Kanske är ett närmare samarbete med alliansbröderna Gais bästa utvägen för Öis, vi lånar duktiga gaisare från bänken och de bästa spelarna i Öis kan pröva vingarna i Superettanlaget Gais det skulle nog sporra bra spelare att våga stanna i som vad som nu känns det sjunkande skeppet Örgyte IS.
  Mourad borde vi kicka redan på måndag vilken slarvig överskattad anfallare som inte gjorde många rätt mot Värnamo i måstematchen usch!

 7. Balkander, skulle gärna se ditt tips inför årets Superetta i repris, har för mig du hade omvänd placering på GAIS o Öis?

 8. ÖIS bygger mer långsiktigt än gais och har kvaliteten för att komma tillbaka direkt

 9. Heja Öis. Truppen är fräsch och har nu lärt sig mycket, nästa säsong kommer att gå som på räls! Behåll Sören han är en fotbollsprofessor. Värva inte, plocka underifrån. Röd blå för alltid.

Kommenteringen är stängd.