De får inte förlängt i Gais

Åter efter några lediga dagar konstaterar jag att Gais har kommit en bit i sitt truppbygge för 2014. Bort med kontraktslösa herrar som Jimmy Tamandi, Jeffrey Aubynn, Richard Spong, Marcus Jakobsson och Mohammed Abdulrahman och motiven måste man köpa. Det finns inga pengar. I flera av fallen var beskeden väntade. Daniel Mendes återvänder till Kalmar FF.

Däremot har Gais och klubbchef Jonas Lundén erbjudit målvakten Oliver Gustafsson och Fredrik Jonsson förlängning på befintliga avtal.

I morgon tisdag kommer dessutom besked om huruvida Jesper Florén och Patrik Wallin blir kvar över 2014, meddelar klubben på sin hemsida.

***

Dime Jankulovski kan enligt GT få lämna Gais.

8 kommentarer om “De får inte förlängt i Gais

 1. Gais har ju fått precis det man velat med årets silly , en intressant start. Sedan återstår det att se vad Wallin och floren gör, spelare som nog är relativt enkla att ersätta men på minussidan kan där inräknad stor truppomsättning. Skall bli intressant att se vilka som anländer och om Gais får behålla kuggen Joel Johansson.

 2. Gamla gubbarna Jeffrey Aubynn och Richard Spong har inte rosat marknaden det sista året, de är långsamma och drar på sig gula kort hela tiden, Patrik Wallin gillar jag en kämpe som alltid gör bra ifrån sig när han blir inbytt.
  Fredrik Jonsson blir nog bra bara han får spela nu när Mendes tyvärr måste tillbaka till Kalmar FF.
  Finns ett antal bra lirare i Häcken som nog skulle passa i GAIS startelva 2014, HEJA GAIS som hamnar på övre halvan i Supeettan nästa säsong.
  En dröm är att få se BP,s Niclas Bärkroth på en kant i GAIS då blir det nog en minst en kvalplats 🙂

 3. Detta påverkar inte truppen nämnvärt skulle jag säga, av de spelare som får gå är det bara Spong och Mendes som spelat regelbundet. Mendes var på lån så att han skulle försvinna har vi vetat hela tiden.

  Jag ser det snarare som att detta frigör löneutrymme att värva en eller ett par spelare som faktiskt kan göra skillnad.

Kommenteringen är stängd.