Inte skall du väl sluta, Erik?

Svenska Fotbollförbundet kallar till presskonferens med ordförande Karl-Erik Nilsson och förbundskapten Erik Hamrén med – skulle jag säga – extremt kort varsel. Och spekulationen är igång – är budskapet att herrarna går skilda vägar? Tänker Nilsson berätta att Hamrén fortsätter eller skall Hamrén presentera januariturnén tolv dagar tidigare än beräknat?

Allt det där spekulerar vi i fram till 14.30.

Jag talade själv med Erik Hamrén för ungefär en vecka sedan och ställde då den något spekulativa frågan om han överhuvudtaget i nuläget har funderat kring förhållandet landslagstränare och klubbtränare och svaret var – skulle jag säga – oväntat.

”Jag har inga kommenterar till det just nu”.

Efter landslagets misslyckande att kvala in till VM i Brasilien lade sig besvikelsen som en våt filt över hela fotbollförbundet, förbundskaptenen, förbundsordföranden, kansliet och publiken. Kärnfrågan var och är tills svar anges: Är Erik Hamrén rätt man att leda det svenska fotbollslandslaget mot EM i Frankrike 2016?

Och vill han?

Karl-Erik Nilsson betonade redan dagen efter förlusten mot Portugal i play-off två att förbundet gärna ser att Hamrén fortsätter, Hamrén själv har dröjt med svaret.

Oavsett besked i eftermiddag är det absolut läge att tacka Erik Hamrén för de år som varit; att han lyckades ta Sverige till EM i Polen och Ukraina, att han fick Zlatan Ibrahimovic att fortsätta i landslaget och att han – trots begränsat spelarmaterial – var en hårsmån (nåja) från att ta oss till VM i Brasilien.

Det är inte kattskit.