Hysénaffären var nära spricka

Nu kommer uppgifter om att Tobias Hysén-affären med Shanghai var nära att spricka dagarna före jul.

På grund av att övergången ”kom ut” i media.

Och då kan vi börja spekulera i vem som hade skäl nog att önska kvar lagkaptenen i Blåvitt framför ekonomiskt lukrativt spel och hög äventyrspotential i Kina.

Tobbe själv? Tobbes agent? Agenten som fick Shanghais uppdrag av genomföra affären? Någon i Blåvitts styrelse? I fotbollskommittén?

Och om en ”beställd övergång” överhuvudtaget kan spricka av lite skriverier i en svensk tidning?

Tobias själv hade ingen som helst vinning i att ”tvingas” bli intervjuad på Landvetter just före take-off, inte heller agenten Jonas Svensson. Det går också direkt att utesluta Carl Fhager, som agerat mellanhand och affärsarkitekt. Så … kvarstår någon inom den egna föreningen.

Någon som till varje pris ville ha kvar Tobias Hysén i IFK Göteborg, som satt på informationen om kinesernas intresse och ansåg att övergångspengen och klubbens ekonomiska vinning vid en affär inte stod i proportion till spelarens värde och sportsliga betydelse för Blåvitt.

Långsökt? Konspiratoriskt? Otänkbart?

Måhända.

Samtidigt, som jag ser det, enda tänkbara scenariot, om tesen, att den tidiga offentligheten var nära att fälla affären, stämmer.

Trots detta räknar vi nu timmar innan övergången är i hamn. IFK Göteborg räknar inte med Tobias Hysén 2014, Tobias Hysén räknar inte med IFK Göteborg 2014 och de senaste uppgifterna talar om att endast detaljer i avtalet mellan klubbarna återstår innan affären presenteras.

Ersättare?

Tackar sportchefen Håkan Mild för svaret ”antingen blir det en extern eller intern lösning”.

15 kommentarer om “Hysénaffären var nära spricka

 1. Finns ju massor med spelare som kopplas ihop med andra klubbar i media, inte har affärerna spruckit p.g.a det!
  Eller vilka försäljningar har inte blivit av för media har skrivit om dem innan!?

  Räcker att någon stjärnspelare besöker en annan fotbollsklub/stad så blir det ett rykte eller om någons pappa säger något!

 2. Jag är medlem i IFK sedan ett antal år och har arbetat i flera idrottsföreningar. Hysen har ett gällande avtal till 2015 och det anser jag att han och föreningen skall honorera. Om Hysen väljer att bryta kontraktet skall han stå för vad det innebär. Han skall personligen ersätta klubbe för den skada som han åsamkar IFK

  1. Vadå honera sitt avtal? IFK gick ju med på den summan som Shanghai betalade (ryktet säger 9 miljoner), IFK hade alla möjligheter i världen att säga nej om de ville, så sluta anklaga Hysen.

 3. ”Nu kommer uppgifter om att Tobias Hysén-affären med Shanghai var nära att spricka dagarna före jul.
  På grund av att övergången ”kom ut” i media.”

  Ett sånt trams.
  Varför skulle kineserna hålla detta hemligt, om det gällde en världskänd spelare kanske, för att överraska konkurrenterna.
  Men en medelmåttig spelare från IFK Göteborg, det är nog ett önsketänkande.

 4. Mild visar stor respekt för alla blåvita fans när han säger att det blir antingen en intern eller extern lösning.

 5. Förstår inte riktigt varför Blåvitt skall rea bort sina stjärnor. Vad har det snackats om här…en miljon euro? Drygt nio miljoner kronor.
  Elfsborg är på gång att sälja en back, Johan Larsson, där snackas det om tio miljoner kronor för en övergång. Även om åldern skiljer dom åt så har väl aldrig backar jämförts med målspottare när det gäller det ekonomiska? Anfallare som gör mål är dom som kostar mest helt enkelt.
  Om det är så att Blåvitt sedan skall ut och handla en färdig ersättare lär dom inte hitta någon lika bra för nio miljoner kronor, inte ens i Sverige.
  Svaret från andra föreningar blir bara att ”ja, han är till salu men det kostar så här mycket att handla av oss, ingen skall komma hit och handla på rea punkt slut”.

  Jag missunnar inte Tobbe detta. Dock tycker jag Blåvitt är värdelösa på att ta betalt för det dom säljer. Lär er av andra föreningar.

  1. Mild och Blåvitt har väl fått mest betalt av alla sportchefer de senaste åren i hela Allsvenskan?

 6. Varför inser inte Blåvitt värdet att ha kvar en sådan som Tobias Hysén i truppen? Han är kanske den ende som de ”medelmåttigt fotbollsintresserade” känner till namnet och utseendet. Därmed blir han extra värdefull när det gäller klubbens renommé, sponsorer, intresset från unga grabbar och tjejer, etc. Jämför exempelvis Anders Svensson i Elfsborg, som stannar kvar år ut och år in, och är klubbens ”ansikte utåt”. Att Hysén dessutom gör många mål gör ju inte saken sämre. Är det verkligen så viktigt att få in miljonerna? Det mesta av köpesumman lär ju ändå gå åt till att köpa en ny spelare.

  1. Någon gång kanske det behövs förnyelse i ett lag. Det är upp till Mild att klara spelaromsättningen och se till att blåvitt tillhör toppen. Tror att det även kan bli tränarbyte mitt i säsongen detta år! Förnyelse måste til!

  2. Det handlar väl knappast om att blåvitt inte vill behålla? Det är ju Tobbe som vill bort och då är det fel av Blåvitt att behålla. Tobbe vill casha in och det kan man tycka vad man vill om, jag tycker det är en bedrift att få in 9 miljoner för en 32-årig lirare från allsvenskan.

Kommenteringen är stängd.