Kontraktet med IFK-backen klart

Försvarsspelaren Jonathan Azulay är i Israel och provtränar med Maccabi Tel Aviv i tio dagar, två veckor. Är israelerna nöjda med vad de ser ligger ett redan framförhandlat kontrakt och väntar på signering. Utlåning fram till sommaren, med option på förlängning (vid försäljning).

***

Mikael Dyrestams kontrakt med IFK Göteborg har gått ut. Vad han skall göra i framtiden är ovisst. Ingen vet. GT skriver att IFK Göteborg kan få upp till fyra miljoner i utbildningsbidrag om han väljer en utländsk klubb, byter han i Sverige blir det maximalt en halv miljon. Detta bekräftar Håkan Mild även för GP.

***

Gustav Svensson är nära IFK Göteborg igen. Verkar vara nära den här gången.

***

Kjetil Waehler var först i mål (Delsjöhallens entré) efter årets första laglöpning (start vid Kamratgården). Sist Daniel Sobralense. Mattias Bjärsmyr analyserade Waehlers insats med att ”det var bara för att han ville vara med på bild i tidningarna”. Fåfänga är en drivkraft god som någon.

***

36-årige Johan Kristoffersson ersätter Roland Kaldéus som fystränare i IFK Göteborg. Kristoffersson är handplockad av Mikael Stahre och har tidigare bland annat jobbat för IFK Värnamo, Hammarbys U21-lag, AIK, Sveriges olympiska kommitté (simmare och fotbollsspelare) och Svenska Fotbollförbundet (damlandslaget). Senaste uppdraget, det i Värnamo innehöll rollerna assisterande tränare (till Sören Åkeby), kiropraktor och fystränare. Kristoffersson höll i måndagens fyspass i Delsjöhallen och har i sin arbetsbeskrivning bland annat uppgiften att förebygga skador.

– Det är en del av idrotten, förhoppningsvis slipper vi knäskador, säger han apropå fjolårets återkommande budskap på Kamratgården.

***

Mattias Bjärsmyr saknar kompisen Tobias Hysén och tittar framåt, apropå att fem spelare (Hysén, Pontus Farnerud, Mikael Dyrestam, Hannes Stiller, Logi Valgardsson) lämnat föreningen.

– Tobbe visst, Farnerud … hur mycket spelade han? Vi hade saknat honom mer om han hade fått vara frisk. Dyrestam har spelat en del till vänster, men där har vi Ludde. Det är värre när Panathinaikos tappar Djibril Cissé. Inget ont om ”Tobbe”, men så är det, blir kompisens analys med glimten i ögat.

***

Gustav Engvalls fotskada förbryllar. Och kontraktet är inte påskrivet. Inget fel på skelettet – men vad är det då? Något för Fredrik Larsson och medicinska teamet att fördjupa sig i – och lösa snarast. Viktigt att få in Engvall i truppens dagliga rutiner kvickt. Med till Turkiet på lördag åker han nog i vilket fall som helst.

***

I Spanien väntar rumänska Steua Bukarest i första matchen. De två övriga återstår att lägga.

***

Pengarna, cirka tio miljoner kronor, för Tobias Hysén sitter nu på ett IFK-konto. Kan vara värt att berätta.

***

Ändrat spelsystem utan Tobias Hysén i laget? Icke. IFK Göteborg utgår även 2014 från 4-4-2, har jag från VÄLDIGT säker källa.

***

Två saker – återerövringsfasen på motståndarnas planhalva och anfallsspelet sista tredjedelen – blir delfokus när IFK Göteborg skall försöka förvalta och förädla 2013.

6 kommentarer om “Kontraktet med IFK-backen klart

  1. Alltså det här pratet som florerar kring att ersätta Farnerud är märkligt. Det är ju redan gjort, han heter Bojanic och kom i somras.

  2. Knäskador 2013 … det var väl mer lår/ljumkse/muskel-skador än knäskador 2013. Känns som knäskador som ensamt begrepp hör till 2009 mer än något annat år. Visst Tobias hade en dylik, men de övriga hörde till gruppen lår/ljumske/muskel-skador …

  3. Många intressanta nyheter, tack för det. En liten rättelse dock, Azulay provtränar med Maccabi Tel Aviv, inte Hapoel Tel Aviv.

  4. Mycket intressanta små notiser, tack! Känns extra bra och intressant det där med återerövringsfasen. Känns som att det är grejen i modern fotboll. Stort tack, Stahre!

Kommenteringen är stängd.