”Fotbollen slutar inte i Ystad”

Jag intervjuade Svensk Elitfotbolls sportdirektör Stefan Lundin härförleden. Det här hamnade inte i huvudtexten (som kommer i tidningen inom kort), men är rätt intressant ändå, utifrån vad professor Tomas Peterson vid Malmö idrottshögskola uttrycker här.

Lägga ned ungdomslandslagen?

– Det vore väldigt bra – om alla gjorde det! Fotbollen slutar inte nere i Ystad. Om vi skall säga ”vi skiter i det” och ”vi är inte med” … det går inte! säger Stefan Lundin.

– Vi är påtvingade våra landslag från 15 års ålder. Vi kan inte lägga ned. Då skulle vi vara enda landet i världen som skulle säga nej till att ha ungdomslandslag. Då skulle ingen spela fotboll, då skulle alla lägga ned fotbollen, om det inte fanns ett landslag …

– När du frågar en sjuåring får du svaret att de skall bli landslagsspelare och bli som Zlatan. Den drömmen kan vi inte ta bort med akademiskt trams.

Jag gillar det Stefan Lundin säger. Bra rutet.

4 kommentarer om “”Fotbollen slutar inte i Ystad”

 1. Hej Mattias,

  Det finns en Göteborgare med bakgrund i Azalea som skrivit en intressant och genomarbetad bok om barn och ungdomsfotbollens konflikter. Trots att den är kritisk mot mycket i svensk fotbolls elitförberedande verksamhet så är SvFF modiga nog att distribuera dem. Hedrar ju dem.

  Tror att det kan vara bra bakgrundsläsning för en journalist med din inriktning.

  Vet inte om det här kan anses vara reklam men då tar du väl bort inlägget hoppas jag.

  mvh
  Janne

 2. Jag tycker han har fel. Det är ju bevisat att tidig elitsatsning inte ger något. Akademiskt trams är bättre än personligt tyckande.

Kommenteringen är stängd.