”Elmander klar för IFK”

Vissa dagar blir inte som man tänkt sig. Exempelvis dagar man får information via sociala medier om att Johan Elmanders ankomst till Göteborg, allsvenskan och IFK Göteborg är nära förestående.

I dag var en sådan dag.

Så nu blir det spännande att följa utvecklingen i historien kring alingsåsaren som har boende, rörelse och familj i Göteborgsområdet och enligt uppgifterna redan bestämt sig för att flytta hem och ansluta till Blåvitt i sommar.

”Allt är klart”, är uppgifterna som når undertecknad.

Den som lever får se och de som möjligen anser att Elmander, som nu är utlånad till Norwich och vars kontrakt med Galatasaray går ut till sommaren, är för gammal (född 1981) för att agera allsvensk stjärna och målskytt för IFK Göteborg får tänka om.

Dyrt lär det bli, men pengar finns ju i Blåvitt nu med Hysén såld, Sigurdsson-pengar på väg in och Dyrestam-cash möjligen i ”pipen”.

Elmander fungerar dessutom utmärkt i Tobias Hyséns önskemål och beskrivning av behovet ”pjäs”.

26 kommentarer om “”Elmander klar för IFK”

 1. Elmander behöver inte bli särskilt dyr. Hans förhandlingsposition är väl inte särskilt stark. Vad har han för alternativ? En annan sak är, om han skall få tränga ut de duktiga unga, som IFK redan har?

 2. Läs artikel ”http://www.alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=13227&sidnamn=SPORT”
  Ser inte riktigt ut som Elmander är intresserad av IFK. Men hans filmningar hade varit bra värdefulla för att få frisparkar/straffar.

 3. Alla som drar på sig den Blåvita tröjan till slut är hjärtligt välkomna och ledningen har mitt odelade stöd. Elmander är en kämpe, även om han faller lite teatraliskt ibland. Varmt välkommen Johan Elmander. Jag ska nog skrika mig hes för dig också!

 4. Elmander kan nog passa in i laget, Men hur många mål har han egentligen gjort i PL denna säsong? Ett? Noll?

 5. Elmander skadefri är självklart en jätteförstärkning, vassare än Hysén. De som snackar om dålig karaktär hos Elmander..!? Bullshit

 6. Elmander är nog för bra för att vara sant. Det vore ett lyft i från Tobbe. Hade Tobbe varit lika bra hade det varit han som spelat i Premier League just nu, och tillhört Gala, så snälla låt det bli sant.

 7. Nej nej inte trasiga Elmander då åker vi ur och sänker klubben ekonomiskt, det blir liksom lite Jurasic Park uppe på kamratgården.

 8. Förstår inte varför så många gnäller om Elmander !!! han spelar ju i de svenska landslaget och då är man väl inte dålig !!! de är stor skillnad på att spela landslags matcher mot tex.. Allsvenskan !!! han kanske inte alltid är så bra i landslaget men minns ni Torbjörn Nilsson som heller inte var så bra i landslaget varje gång han var med men i Blåvitt visa han världsklass !!! Välkommer Elmander de ska bli spännande se dig snurra runt övriga lag i Allsvenskan !!!

 9. Jag slipper honom gärna i Blåvitt och trodde inte den karaktären var i Milds smak. En filmare och lite av föredetting med öisbakgrund…

 10. jag vill helst inte se honom i Blåvitt och jag trodde inte att karaktären var i Milds smak ?
  En filmare och lite av en föredetting och dessutom med öisbakgrund….

 11. Vanliga spiksoppans som kokas, tunn och smaklös. Förmodligen kokad på dyckert, huvudlösa spik… Jag tror nog att sportchef, tränare och spelare i Blåvitt vet vad de har och vad de vill ha. Inte svårt tänkande och de löser problemet, om något, utan soppkokande från journalister och andra tyckare. Ingen människa är oersättlig, även journalist som kalkat in i sin hybris.

 12. Med andra ord. Någon har skrivit på twitter att Elmander är klar. Någon ”bekräftar” att familjen sökt förskoleplats till Augusti. Om det är samtliga källor du har Balkander så är det inget vidare att sprida det i ett blogginlägg – med tanke på vilken dignitet ändå GP har som nyhetssida (ja, jag vet att detta är ett blogginlägg och inte en nyhetsartikel).

  Hur som helst, ingen blir gladare än jag om ryktet visar sig stämma eftersom IFK verkligen behöver både rutin och spets samt lyskraft efter förlusten av Hysén och Farnerud.

 13. Om jag var göteborgare skulle jag vara överlycklig för en sådan värvning. Till och med bättre än Kennedy I form!

 14. Stefan:

  Hej och välkommen till 2010-talet. IFK Göteborgs anfallare är åldermannen Robin Söder född 1991, Sam Larsson född 1993 och Gustav Engvall född 1996.

  Jag vet inte vilken statistik du tittat på.

  1. Han menade nog Lasse Vibe, som mycket väl kan räknas som forward … jag tror Vibe närmar sig de 40 … (obs ironi ..)

 15. vi behöver unga snabba, kvicka o irrationella spelare (MFF).
  Elmander gör max 10-12 mål.
  Han behöver många chanser/mål o
  så mycket skapar inte IFK.

Kommenteringen är stängd.