El Kabir kommer lämna

Moestafa El Kabirväg bort från Häcken?

Är det kallt på vintern?

El Kabir har ALDRIG gjort någon hemlighet av att han vill vidare i sin fotbollskarriär och att Häcken i den utvecklingen bara är ett kliv på vägen. Och Häckens nivå i näringskedjan känner vi till. Här tar karriärer ny fart, här tar man sats och vinner mellan varven en och annan skytteliga. Moestafa El Kabirs kontrakt sträcker sig ytterligare två säsonger och har Häcken fått ni tre officiella bud på målskytten som gjorde tolv allsvenska trots långvarig skada i fjol är det en tidsfråga – som i alla förhandlingar – innan nästa kommer.

Sonny Karlssons fotbollsögon vill inte bli av med Moestafa El Kabir, hans Häckenplånbok skulle inte ha något emot det. Betänk att Häcken närmast gjort till en vana att skapa och skeppa vidare skyttekungar. Mathias Ranégie till Malmö, senare Udinense och nu Watford. Waris Majeed till Spartak Moskva och nu Valenciennes.

Det är alltså mer en tidsfråga, en fråga om rätt pengar, än en fråga om alls.

Moestafa El Kabir gjorde sig oanträffbar under fredagen (även om han gav ifrån sig ett livstecken via DM på Twitter nyss) och åker inte med till Norge för lördagens matchpremiär mot Lilleström.

Enligt Häckenskribenten och 031Fotboll-panelmedlemmen Thomas Bennelind uppgav Peter Gerhardsson att det rörde sig om personliga skäl och personliga skäl enligt mitt sätt att se det kan bland annat röra sig om jobberbjudanden.

Vad står bakom, vid en försäljning? Om vi när det gäller IFK Göteborg har uppfattningen att det räcker med det som finns, innebär en El Kabir-lucka ett omedelbart värvningsbehov.

Eftersom IFK Göteborg och Håkan Mild har svårt att hitta rätt spelare till rätt pengar i sin jakt på anfallare blir uppgiften knappast lättare för Häcken och Sonny Karlsson.

Carlos Strandberg, Dioh Williams, Alexander Jeremeieff och Hosam Aiesh är Häckens övriga forwards.

Jag hade gärna sett El Kabir vinna allsvenska skytteligan och göra Häcken till en guldkandidat.

Tystnaden från parterna vittnar om att något är i görningen.

14 kommentarer om “El Kabir kommer lämna

 1. Häcken skapar inga känslor och är en klubb utan vinnarkultur! För svensk fotboll är det endast tre-fyra klubbar som kan skapa drag i internationella sammanhang!

  1. Vinnarkultur kommer och går. Fråga IFK Norrköping – och Öster, som plötsligt kom ”från ingenstans” i slutet av 70-talet.

    1. *AIK Fotboll är den år 1896 startade fotbollssektionen… AIK har elva SM-guld… 1900, 1901, 1911, 1914, 1916, 1923, 1932, 1937, 1992, 1998, 2009″ Källa: Wikipedia.

     Ja för fan, det sitter i väggarna!

 2. Som fotbollsspleare verkar inte direkt Häcken vara ett val för fotbollens skulle utan mer att kunna lämna Hisingen så fort som möjligt. Kanske speglar sig på hjärta och själ också, vilket innebär att Häcken aldrig kommer ha några fasta inkomster via publika intäkter. Avsaknaden av profiler (jaja… en dribblande livsfarlig krickan till trotts) gör att hur många silver eller brons (eller gud förbjude guld) Häcken än kommer ta så handlar det bara om Gothiapengar och inget annat.

  1. Att vilja gå vidare i sin fotbollskarriär har inget med Häcken att göra. Det gäller samtliga spelare i allsvenskan, samtliga klubbar.

   1. Självklart är det så, men det verkar extra bråttom att komma ifrån vissa klubbar. Har för mig att jag läst något om redan när El Kabir skrev på att han inte var intresserad av att stanna, mer hitta formen för att gå vidare. Tror inte att man är stolt över att komma till Häcken, inte på det sätt som många (se tex Smedberg Dalence) tex tycker att det mer eller mindre en ära att tex spela för Blåvitt.

 3. Häcken säljer nog runt 16milj, ersättare, Engvall i Blåvitt har väll inte skrivit på A-lags kontrakt ännu?

  Ge killen 3 milj i sign on bonus o 50.000 mån under 4 år. Snåle Mild lär knappast matcha sign-on bonusen, så bildar han anfall med Carlos, en intressant duo på topp för Häcken.

  1. Engvall är ingen försteanfallare i Häcken, som redan har Carlos Strandberg i den kategorin.

Kommenteringen är stängd.