Ta hand om säsongen, IFK

Det är inte lätt att hålla liv i en blogg när man skall liverapportera, göra webb-tv, skriva nyhetstext och krönikera innan textfabrikens dödlinje har passerats. Men nu är det gjort och kärlek kan riktas mot bloggen.

Premiären avklarad – ta hand om säsongen.

Och det sker med ett lugn, en långsamhet som bör hyllas. Övermod ger stress och senare kramp, årets IFK trampar igång med vetskapen att de håller.

Spelarna är bra, lagdelarna sitter ihop, truppen duger och tränarna/ledarna har inget att bevisa.

Lasse Vibe väggade sig igenom tillräckligt många gånger från sin vänstermittfältsposition i fint samarbete med Emil Salomonsson för att det skall framstå som en klok positionering.

Oron för att världen rasar samman när antingen Jakob Johansson eller Philip Haglund inte kan medverka central avtog något när både Nordin Gerzic och Darijan Bojanic opererade lättfotat i det häradet.

Nye Martin Smedberg-Dalence, som lagt halva livet på att stå och nöta tillslag, blir den här truppens lyckliga stjärna. Det är han som kommer curla in frisparar, hörnor och inlägg mot just den ytan Philip Haglund löper och Mattias Bjärsmyr/Kjetil Waehler dyker upp i.

Jo, IFK skulle haft straff, jo, Steaua skulle också fått en. Så inget snack om det. Däremot var det en fröjd att se just Bojanic fömåga att ta ner Adam Johanssons högerinlägg på halvvolley och sånär givet IFK en seger med ett skott som räddades på mållinjen.

Mikael Stahre var nöjd. Mikael Stahre skall vara nöjd. Trygghet ger visshet och mod att fortsätta peta i offensiva detaljer.

Håller för övrigt tummarna för att Kjetils höftböjare är yngre än 38 i morgon bitti.

Backlinjen? Lugn och fin. Mittfältet? Stabilt i första, spenstigare i andra. Anfallet? Våga, sök och finn/vinn. Det är enda vägen.

17 kommentarer om “Ta hand om säsongen, IFK

 1. Hade vart roligt om du fann tid för att spela in och lägga ut ett poddavsnitt med någon av spelarna?
  Kjetil hade vart kul att lyssna på!

  I övrigt så uppskattas bevakningen för en blåvit själ, kul att kunna följa med så mycket i vad som händer där borta!

 2. Vad tror du om Mohammed bangars till ifk nu när han står utan kontrakt? Kan du höra med mild alternativt stahre vad dom säger om honom?

 3. Hysén är bra men inte oersättlig. Ny roller och identiteter kommer att växa fram ur laget med rätt uppmuntran av självförtroendet och unga spelare som fattar att ”jag är ju bra”! De kommer liksom det manliga organet att växa med uppgiften…..

  1. Det är ett muskelfäste som håller lårmuskeln och sitter mellan höftbenet & låret, typ … googla gärna

 4. Alltså… Varför ska du börja bloggarna med diverse bortförklaringar och mer eller mindre direkta hintar till din redaktör?
  Vi förstår, du har ett skitjobb! Stackars dig!
  Eller, menar du att du har ett fantastiskt jobb och vill behålla det?
  Jah, jag fattar då inte utan det väl nåt internt… Störigt är det iaf…

  … Det var ett rätt intetsägande blogginlägg, så på sätt och vis förstår jag din oro…

  1. Bara en förklaring till varför inlägget dröjde, faktiskt inget budskap till redaktören alls. Sorry. IFK gjorde det bra. Det var väl ungefär det hela.

Kommenteringen är stängd.