Stahres ”Erlingmark” byter roll

Philip Haglund på topp – trots att både Gustav Engvall och Daniel Sobralense är tillgängliga och sitter på bänken? Hmm, så länge försäsongen är testens scen känns draget behagligt – men vittnar också om tomrummet och behovet i den blåvita truppen. Vi har ju spekulerat i att just detta skulle kunna ske – att IFK-tränarna flyttar upp Haglund i anfallet – men svaret har under hela januari varit ”never, det vore hål i huvudet att flytta på en av allsvenskans bästa centrala mittfältare”.

Dagens beslut hänger sannolikt delvis samman med Robin Söders knäkänning och har man knäkänningar i februari innan matchsäsongen accentuerats finns risk att de följer med in i tävlingssäsongen.

I det korta perspektivet får beslutet konsekvensen att Nordin Gerzic (och inte Darijan Bojanic!) får chansen från start på IFK:s centrala mittfält i ett lag som i övrigt känns som ”starkast möjliga”. Emil Salomonsson och inte Adam Johansson på högerbacken – och Kjetil Waehler tillbaka i backlinjen.

I det långa perspektivet funderar säkert både Daniel Sobralense och Gustav Engvall på varför Haglund och inte de får chansen. Huvudförklaringen handlar om Haglunds tyngd och ”Erlingmarkförmåga”, ett test Mikael Stahre bara måste genomföra för att få till nattsömnen fram över.

3 kommentarer om “Stahres ”Erlingmark” byter roll

  1. Det är knappast en slump att man samtidigt startar med Smedberg på högerkanten. Man vill testa vapnet Smedbergs högerinlägg mot nickstark forward

Kommenteringen är stängd.