Dags att övertyga Mild, forwards

Årets första hemmatest för IFK Göteborg, ÅlborgValhalla 13.00. Det sker utan Philip Haglund och Emil Salomonsson, men med tidigare sjuke Lasse Vibe på bänken.

Blåvitts startelva: John Alvbåge – Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson – Martin Smedberg-Dalence, Jakob Johansson, Nordin Gerzic, Sam Larsson – Daniel Sobralense, Robin Söder.

Och bänken: Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Jonathan Azulay, Hjalmar Jonsson, Hampus Zackrisson, Lasse Vibe, Darijan Bojanic, Gustav Engvall.

Det innebär att Sam Larsson, som förväntas ta ett större ansvar för IFK:s offensiv i år, för första gången startar på fjolårets favoritposition, till vänster på mittfältet.

Det är också första gången i år Robin Söder och Daniel Sobralense startar en match i anfallet. Nordin Gerzic, som har sett piggare ut under årets försäsong hittills får på nytt chansen (tredje gången på rad) centralt på mittfältet ihop med Jakob Johansson.

Själv ser jag fram lite extra mot hur IFK Göteborgs vänterkant med Ludwig Augustinsson (också tredje matchen från start på raken) och Sam Larsson synkar. Där finns en av nycklarna till ett framgångsrikt 2014.

Matchen är IFK:s fjärde för säsongen efter 0-0 mot Steaua Bukarest, 4-0 mot Lokomotiv Plovdiv och 0-2 mot Dinamo Bukarest.

Det rimliga är alltså att Blåvitt får igång målskyttet, bara mål i en av tre matcher hittills. Även om det inte är någon ko på isen är det under dessa matcher befintliga spelare skall bevisa att de håller måttet och klarar uppgiften och det är nu klubbledningen med sportchefen Håkan Mild i spetsen skall övertygas om att Söder, Sobrelsene, Larsson, Vibe och Gustav Engvall är kvintetten som löser uppgiften.

Förväntat matchbild: Två lag som vill framåt.

Med andra ord: Finns förutsättningar för en kul fotbollsmatch.

***

Vi direktrapporterar matchen på gp.se/sport med startt 12.45.