Podcast med Moestafa El Kabir

Veckans gäst i podcasten är Moestafa El Kabir, fotbollsspelare och anfallare i BK Häcken – och en av allsvenskans hetaste målskyttar. Här berättar han om den stundtals tuffa uppväxten som ett av sju barn i holländska Amsterdam, om planerna att lämna Häcken och Sverige redan i sommar, om att han skall bli pappa i maj – samt framtida svenskt landslagsspel.

Den 25-årige fotbollsspelaren från Marocko och Holland placerades redan i höstas i det svenska fotbollslandslaget, men ville då inte ytterligare kommentera möjligheten att ansöka om svenskt medborgarskap förrän fog fanns.

Nu finns fog. I podcastintervjun avslöjar Moestafa El Kabir att förbundskapten Erik Hamrén inkommit med en förfrågan.

– Jag vet att han har ringt och frågat efter mig.

Till Häcken?

– Ja. Han har undrat om jag har svenskt pass eller inte.

Ändå smickrande, kan jag tänka mig?

– Ja, det kan man se som intresse eller att jag åtminstone finns med i tankarna. Jag måste få lite hjälp av någon om hur det ser ut med ansökan och hur lång tid det tar. Jag är inte insatt direkt i hur allt funkar.

Sporrar det dig att söka svenskt medborgarskap?

– Det är i alla fall en positiv signal till att det finns en tanke. Sedan är jag den personen som inte är rädd för någonting när det gäller konkurrens eller vad som helst. Bestämmer jag mig för att ansöka bestämmer jag mig för att slå mig in i landslaget, säger El Kabir i podcasten på gp.se.

I intervjun berättar Moestafa El Kabir också om ångern att han lämnade italienska Cagliari och Serie A.

– Jag fick en blackout. Jag vet inte varför. Jag förstår fortfarande inte varför, säger han nu.

Under tiden i Cagliari uppfylldes en dröm – spel mot AC Milan på San Siro.

– Jag fick hoppa in en halvtimme. Och spelade mot Zlatan. Vi förlorade med 0-3 och bytte tröjor. Jag fick hans men vet inte vad han har gjort med min tröja.

Ett förväntat klubbyte till danska Bröndby i vintras är bytt mot fullt fokus på Häcken.

– Det gäller att prestera och sedan dra i väg. Ingen annan plan.

Misstanken är att du kör fram till sommaren?

– Det är planen.

***

Programmet är producerat av min fantastiske kollega Eric Hilmersson. Hästjobb utfört – igen!
 

Här kan ni ladda ner Podcasten från iTunes.

@Balkander » Poddsändningar

I Androidmobiler använder du följande länk för att skapa en ”subscription”: http://feeds.feedburner.com/balkanderspodd

Eller så lyssnar du här.

5 kommentarer om “Podcast med Moestafa El Kabir

 1. El Kabir – You are a true Fighter and a Winner!!!

  The fans of BK Häcken love you more than you know!!!..

  El Kabir – You are a great honest man with a Beautiful Heart. Keep up the good work and we will Always remember you – whatever happens in the future!..

 2. Våra fyra bästa spelare enligt mig. El Kabir är utan tvekan bäst!!!

  1. El Kabir

  2. Martin Ericsson

  3. Kari Arkivou

  4. Makondele

  Årets bubblare på listan.. Lewicki, Pekalski, bröderna Gustafsson, Carlos….

 3. Tack El Kabir för din unika ärlighet! Du säger vad många spelare tänker men inte vågar säga. Du är mer omtyckt av Häckenfansen än du tror! I mina ögon är du klubbens i särklass bästa spelare just nu.
  Lycka till under hela säsongen och var du än hamnar i framtiden!!!

  Keep up the good work! You are a Winner!!!

Kommenteringen är stängd.