Tystnad talar för Kjellström

Känner att jag kört fast. Men kan i alla fall klargöra följande: Ingen Carl Fhager, högst otroligt Svante Samuelsson, möjligen Magnus Erlingmark, kanske Jonas Lundén, men troligen Mikael Kjellström.

På annat sätt kan jag inte tolka den totala tystnad nuvarande IFK-styrelseledamoten omger sig med.

Jag har, skall ni veta, sökt honom per telefon ett tiotal gånger totalt, skickat SMS, och gör bedömningen att han för en sportjournalist är ungefär lika svår att komma i kontakt med som Zlatan Ibrahimovic.

Hans namn dök upp direkt när Håkan Mild offentliggjorde sitt beslut att lämna sportchefsjobbet i IFK Göteborg för ett par veckor sedan som ett ”initierat tips”.

Som han alltså ännu inte har kommenterat.

Tänk såhär: Det vore enklaste saken i världen att avfärda sig själv från ”utredningen” när en sportreporter från stadens morgontidning ringer för att ”sannolikt ställa en fråga som sannolikt handlar om rollen i IFK”.

Nu kan jag själv dra på mig dumstruten, eftersom jag i samband med årsmötet stötte ihop med just Kjellström i samtal med … Håkan Mild! De har haft mängder av tillfällen att diskutera rollen som sportslig ledare i Blåvitt, men kanske, kanske var det just vad snacket handlade om i torsdags.

Kärrabon Kjellström arbetar som försäljningschef på Folkspel i Göteborg, tränade bland annat Teddy Lucic i Lundbys seniorer på 80-talet, blev sedermera klubbchef i Hisingsklubben, har tränat handbollslag i Kärra HF och sedan 2003 suttit i IFK Göteborgs styrelse.

– Rent kompetensmässigt har Mikael vad som krävs, sedan får du se vad det blir när vi är klara, säger tidigare tf-ordföranden och styrelseledamoten Conny Blessner.

Svante Samuelsson, den småländske klubbdirektören, som jag talade med tidigare i dag, väjer för frågan med motivering att han suttit i liknande processer i Kalmar FF och överlåter till media att spekulera och IFK att rekrytera.

Att Jonas Lundén finns med bland slutkandidaterna – eller i alla fall kandidaterna – är möjligen överraskande på grund av hans nuvarande klubbtillhörighet, men Lundén från Borlänge tillhörde trots allt IFK som spelare i fyra säsonger mellan 1998 och 2001 och har gjort ett utmärkt jobb med begränsade resurser i Gais.

***

Enligt ettkrysstvåmodellen är mitt bud trots allt att det finns oerhört många utmärka kandidater till jobbet, som oavsett kräver god kännedom om branschen, gärna med uppbyggda relationer i samtliga svenska elitklubbar samt god ekonomisk och juridisk kompetens.

Plus ett väl utvecklat fotbollsöga, mediakärlek och en tom almanacka, förstås.

14 kommentarer om “Tystnad talar för Kjellström

 1. Varför den där vansinnigt ”politiskt korrekta” frågan om någon kvinna finns bland kandidaterna …?

  Hade de funnits någon kvinna som motsvarat kravbilden hade hon säkert funnits med. Det är ju inte vilket dussin- jobb som helst som skall tillsättas med den mest lämpliga personen. Blåvitt är ingen lab-verkstad för diverse experiment.

  Lika löjligt som att ”tvinga” diverse klubbar som inte har damlag på sin repertoar att starta en dylik sektion.

  Det måste väl ändå vara upp till resp klubb att bestämma hur de driver sin förening.

  Det kan aldrig, jag säger aldrig … bli media som avgör om MFF, Öster, Blåvitt, Frölunda, etc etc skall starta en damsektion eller inte. Det måste komma inifrån klubben.

  1. Livrem o hängslen. Oooirkar inte läsa dig mer. Tyck för fan. Alltid pk, alltid liv o hängsel.

  2. Den var inte tänkt som politiskt korrekt, enbart en i raden av frågor för att minimera urvalet. 🙂

Kommenteringen är stängd.