Mitt tips: Två Gbg-lag till semi

Det blir inget Göteborgsderby i Svenska cupens kvartsfinaler. Synd, tycker jag och ser nu mest fram emot täta ElfsborgHäcken på söndag. IFK Göteborg fick skrällaget Sirius hemma på söndag och Gais åker till Helsingborg på lördag. Med Gais nuvarande flyt är allt möjligt och sett ur ett Gaisperspektiv var det nog den näst bästa lottningen efter Blåvitt. I den fjärde semifinalen möts Malmö FF och BP på lördag.

Mina spontana tips:

Helsingborg-Gais, lördag: Samtliga fyra topprankade lag håller högsta klass. Helsingborg är lättare än Malmö FF, ungefär som Elfsborg och svårare än IFK, som självklart gett den största tändvätskan för gaisarna. HIF vidare.

Malmö FF-BP, lördag: Spel mot ett mål. Efter fjolårets cupmiss är MFF oerhört taggat att inleda säsogen med en titel redan i maj. BP skickas av banan i ett höj.

IFK Göteborg-Sirius, söndag: Skrällag är otäcka. Inget är givet inom fotbollen, men allt annat än ett blåvitt avancemang vore en stor överraskning, större än när Öis tog AIK i gruppspelet i fjol.

Elfsborg-Häcken, söndag: Såg just de här två lagen mötas på Borås Arena för ett par veckor sedan. 1-1 då med Moestafa El Kabir och Mikkel Beckmann som målskyttar och Anders Svensson som mittback. En jämn match då, en jämn match nu. Tippar ändå hisingsk seger.

***

Får jag rätt går IFK Göteborg, Malmö FF, Helsingborg och Häcken till semifinal. Där är det fri lottning. Matcherna spelas 1 maj. Finalen 18 maj.

***

Vet att IFK önskat lördag som speldag. Nu blev det söndag, när Gerhard Sager, Daniel Nannskog och David Fjäll rattade lottningsceremonin i direktsänd morgonsoffa i SVT:s Gomorron Sverige. Det får gå det med.

3 kommentarer om “Mitt tips: Två Gbg-lag till semi

  1. När det gäller ska det vara klasskillnad! Sirius är utan chans i normalfallet!

  2. Sirius spelade kvartsfinal även förra året då man slog ut svenska mästarna Elfsborg. Man har inte förlorat sedan 1 april 2013 och man vann nu mot DIF och HBK. Självklart är IFK favoriter men man ska inte tro att man kommer slå Sirius med 5-0 bara för att dom är nykomlingar i superettan. Med stor sannolikhet kommer Sirius vara ett topplag och har nog målet inställt på att gå upp i allsvenskan direkt. En seger mot Göteborg skulle såklart sitta fint även om jag antar dom är rätt nöjda med att ha satt Djurgården på plats.

Kommenteringen är stängd.