Gör Svensson till mittback

Följer Magnus Vasells direktrapport från Ullevi i Göteborg samtidigt som vi har paus i Borås (ElfsborgHäcken 0-0) och förstår att Gustav Svensson just har presenterat sig själv som nyförvärv för Blåvitt.

Fyra år.

Första träningen i morgon måndag.

Oklart när första matchen sker.

Det är förstås ett mycket intressent besked IFK Göteborg och Håkan Mild presenteras så här veckan före den allsvenska premiären (i IFK:s fall borta mot AIK nästa måndag). Min första fundering är hur Mikael Stahre och tränarteamet vill använda honom.

Gustav Svensson har som ni kanske vet på senare tid i första hand uppträtt som mittback för sin ukrainska klubb Tavrija Simferopol, som han bröt kontraktet med i veckan, och det är väl som sådan IFK förmodligen i nuläget har störst nytta av Svensson.

Bakom givne Mattias Bjärsmyr har Kjetil Waehler varit nästan lika given och när Mikael Dyrestam lämnat för (vad?) och Jonathan Azulay går till Östersund är det där hålet finns. Som mittback finns även Hjalmar Jonsson, skicklig ”vikarie” under stora delar av fjolåret.

På mittfältet finns redan Philip Haglund, Jakob Johansson, May Mahlangu och Nordin Gerzic. Plus Darijan Bojanic, en allt piggare Joel Allansson och Hampus Zackrisson.

Misstänker att IFK efter dagens besked inom kort kan vara beredda att släppa någon spelare på lån.

13 kommentarer om “Gör Svensson till mittback

 1. Balkis!
  Hjalmar …!!

  I de 7-8 matcher han var med i Allsvenskan så var han i princip inblandad i eller ansvarig för ”alla” baklängesmål. De höll inte nollan i någon av de matcherna … nog om honom.

 2. Är det inte dags för ett avsnitt 031-fotboll snart?? Kanske ett ”Inför seriepremiären”-avsnitt.
  Tyckte det var väldigt givande förra säsongen

 3. Hjalmar skicklig vikarie? Han var ju direkt dålig hela tiden! Inte i närheten av det stabila spelet från 2009.

  Jag ogillar att du ofta kör sådana här svepande formuleringar när du ibland visat att du är insatt på riktigt.

  1. Hjalmar klev in både när Bjärsmyr och Waehler av olika anledningar var skadade under 2013. Blåvitt var med i guldracet fram till omgång 29. Finns ingen anledning att såga Hjalle för det.

   1. Hade varit intressant att se Gurra som mittback och framförallt bänka Waehler som jag inte tycker håller i ett spelande Blåvitt. Igår lyste just det igenom när vi möte ett bollskickligt lag att vi har alldeles för dåliga fötter på sina håll. Dessutom var ju energin som bortblåst och då kan inte Blåvitt hålla igång sin kampfotboll.
    Tyckte annars att Small-Mama gjorde ett fint inhopp samt att Söder såg pigg ut. Tror att de startar mot gnaget och att Vibe går ut på höger och Smedberg börjar på bänken.

   2. Ja, trots dålig bredd i backlinjen fanns en minimal teoretisk chans på guldet fram till omg 29. Tyvärr ramlade det in många fler mål utan Bjärs/Kjetil tillsammans så någon skuld måste falla på både Dyrestam och Hjalle när de spelade i mitten. Hjalmar vikarierade men han gjorde det inte bra. Om inte definitionen av en vikarie är att vara sämre än den man ersätter? Hjalle har naturligtvis en fantastisk attityd men med undantag från 2009 har hans blåvita karriär varit medioker.

 4. Såg inte matchen. Var i Borås. Kul, frisk fläkt med Sirius trots allt. Kan bli riktigt sevärda framöver.

 5. Sirius vann matchen,de varsmartare. Kim Bergstrand anser allsvenska lag primitiva. Flesta i Blåvitt idag, som vanligt Tjong- Bjärsmyr. Söder visade bra vilja, annars var bollkallarna bäst på plan.

 6. VEM F-N SKA LEVERERA BOLLAR TILL VÅRA FORWARDS? DET SER UT SOM DET ALLTID GJORT!!!!

  1. alltid är väl att ta i. men du har rätt, det behövs kreativa mittfältare. det är väl det stora problemet i många klubbar. vi måste få fram spelare, som vågar utmana, dessutom i högt tempo.

   1. Helt riktigt, utmana i högt tempo. Dessutom bättre tekniskt skolade avd. bollbehandling, passningar etc. Vi har en uppsjö av spelartyper (innermitt.) ”grovjobbare” avd. H.Mild med efterföljare, Sebstian E, jakob, philip, gustav S.

Kommenteringen är stängd.