Utslaget – men stärkt

 

Såg ni hur William Warshaw gjorde sitt  första mål för Gais med hjärtat mot Helsingborg i går? Det betydde 1-0 och gav kort hopp om ny cupskräll för Grönsvart. Efter att just ha zappat från Chelseas utskåpning av ArsenalStamford Bridge och analyserat vad ett tidigt mål betydde i den matchen (2-0 redan efter sex minuter) var tankegången att samma sak kanske skulle ske på Olympia. Men Helsingborg var kyligt, kom ut lite som ett nytt lag i andra halvlek och fortsatte att luta sig mot offensiva vapnet David Accam.

I eftersnacket var det svårt att hävda att Gais hade otur eller var nära segern. Gais var tröttkört, orkade inte riktigt få till någon forcering och skall glädjas över ytterligare ett bra test inför årets viktigaste uppgift: Superettan.

Jag är förtjust i Malkolm Moenzas insatser, mod och teknik som vänstermittfältare, Andreas Drugges kraftfulla mittfältsagerande och Björn Anderssons hänsynslösa och uppoffrande mittbacksspel. Det finns fler att lyfta, men när alla är med/är friska har Gais inte bara en stark startelva, de har en motivationshöjande konkurrenssituation som heter duga.

Bör kanske ånyo nämna Tommi Vaiho, troligen topp tre vad gäller målvakter i superettan. Och Kenneth Gustafsson, som ser förberedd nog för sin bästa (?) säsong på länge.

***

Nu mot Borås och spännande cupkvarten ElfsborgHäcken. Ser fram emot Walid Attas tävlingsdebut.

***

Skrälläge på Ullevi? Nä, det här vinner Blåvitt lätt.

***

Mina tips för dagen: 2-1 till Elfsborg, 3-0 till IFK Göteborg. Målskyttar? Mikkel Beckmann, Anders Svensson och René Makondele i Borås. Robin Söder (3) i Göteborg.

***

Warshaw stack omarkerad fram bröstkorgen på Drugges svepande frispark mot Helsingborgs målområde och gjorde – som jag uppfattade det – målet med hjärteroten. Något att bära med sig!

***

Det sägs att Häcken inte har vunnit mot Elfsborg i Borås på 22 försök. Kan det verkligen stämma?

5 kommentarer om “Utslaget – men stärkt

    1. Ja och så var det några småklubbar som inte nådde så långt. Speciellt en fd storklubb som numera befinner sig på samma nivå som Gårda och Redbergslid.

  1. Otroligt många Gaisare på plats. Tittade på TV:n, verkar som supportrarna i GAIS fått tummen ur och satsar stort iår. Härligt att se så vi kan få Göteborgsderbyn i Allsvenskan nästa år!

Kommenteringen är stängd.