Wow, vilken pärla, Häcken!

Häcken har just besegrat Sveriges bästa fotbollslag – och är därmed Sveriges bästa fotbollslag? Vi visste att Häcken har ”lätt” för Malmö FF, men 2-1-segern på Swedbank i söndagssolen var ingen ”lätt” seger, det var en heorisk insats, en kämpaseger, där Moestafa El Kabirs tidiga knockout-slag inte fällde bytet, som avslutade med vittring – både på poäng och seger.

Att se Simon Gustafson, så trött, så trött, nästan dra av Erik Johansson matchtröjan på mittplan i slutet, att efter en tio minuter lång Malmöpress se Björn Anklev så pigg, så pigg tunnla två Malmöbackar i deras straffområde – och sedan se Emil Wahlström, så bra, så bra stå rätt och se Guillermo Molins fall i straffområdet och varnas av domare Strömbergsson.

Det var en sådan dag.

Det var en dag när Malmö fick Pontus Jansson utvisad för två gula förseelser, en eftermiddag där Walid Atta hamnade i samma läge och lagen avslutade med tio man.

Leonard Zuta, som olyckligt blev utvisad mot Helsingborg, när Helsingborg vände 1-2 till 4-2 kom in och tätade till, Fredrik Björck hoppade in och tog Attas plats efter utvisnigen och offensivt, centralt, triangelspelade Martin Ericsson och Simon Gustafson med alltid lika kloke René Makondele och Häcken är stabilt.

Tabellen är en sak, där finns de med i toppen nu, bara tre poäng bakom just Malmö FF, spelet, det blixtrande, vackra, genomtänkta, fungerande är blytungt att ställas mot.

Det finns så många smarta och skickliga fotbollsspelare i BK Häcken, det finns en sådan lidelse för sporten fotboll, så mycket kunnande att ens Christoffer Källqvists flygande målvaktstavla vid Malmös 1-2 får någon betydelse för utgången.

Häcken, just nu bäst i Sverige.

Även om vi förstås inte får blunda för den fantastiska forcering inititerad av Simon Thern Malmö bjöd på i andra halvlek.

Allsvenskan behöver pärlor, matcher som etsar sig kvar och det snackas om när säsongen summeras.

Jag undrar om inte Malmö FF-BK Häcken var en sådan.

9 kommentarer om “Wow, vilken pärla, Häcken!

 1. Hatten av på alla sätt! En fantastisk match mellan Sveriges två bästa fotbollslag. Det här kan räcka långt..

  1. Pratade med Frölund i går. Han tror på tuff match mot BP. Alltid luriga.

 2. Man kan tycka att Malmö borde lärt sig att ta Häcken på allvar vid det här laget. Historien visar att det ofta straffar sig, att börja matchen en kvart efter att motståndarna gjort det.

 3. Hej Balkander! Hälsa dina chefer att anledningen till att jag sade upp min GP-prenumeration idag är er usla bevakning (med Elfsborgs-fokus) inför Blåvitt-matchen idag. Med tanke på att vi var över 14 000 på Ullevi idag kan det misstaget bli, minst sagt, dyrt.

  Att föda 2000 häckensupportrar med dubbeluppslag är… Ja, icke affärsmässigt.

    1. Har inte ens ord och förklara vilken nolla du verkar vara. Så många fel. Suck..

  1. Nu blir man ”tvungen” att besöka Gamla igen, redan på onsdag! Hoppas att Gerhardsson inte låter killarna tro att de redan vunnit! BP vann också – sin förra match!

Kommenteringen är stängd.