Vem är bäst, Carlos?

Superhete supertalangen Carlos Strandberg var i allas fokus efteråt. Även mitt. Pratade en stund med honom ihop med Markus Wulcan på Sportbladet och Stefan Nilsson på GT och jag fastnade – när jag lyssnade igenom intervjun för ett citat (trodde knappt mina öron) som vi unisont missade att ställa följdfråga.

Blir något för morgondagen.

Här är det i alla fall. Frågan först.

Tuff konkurrenssituation med Moestafa El Kabir, som toppar skytteligan?

– I mina ögon tycker jag att han är allsvenskans näst bästa forward. Det är såklart väldigt tuff konkurrens och bara att träna på. Det lär man sig mycket på. Man utvecklas.

Vi uppfattade alla att han sa ”bästa forward” och missade och kolla vem Strandberg rankar som nummer ett. Han själv? Tror inte han ser på sig själv på det viset.

***

Publiksiffran: Kass.

***

Spelet: Utmärkt.

***

Tabellpositionen: Vinnarhålet.

7 kommentarer om “Vem är bäst, Carlos?

 1. Jag tror faktiskt inte att Häcken någonsin kommer att dra någon storpublik, spelar ingen roll hur roligt dom spelar etc. Att ett lag drar publik, Live, till arenor i Sverige handlar sällan om hur roligt ett lag spelar utan mer om tradition och känsla för klubben. Själv är jag uppväxt med mitt lag i mitt hjärta och, helt ärligt, skiter i hur fint och roligt dom spelar, bara dom vinner. Att däremot se fin och rolig fotboll på TV är en helt annan sak, inte samma ”uppoffring”. Jag skulle aldrig som IFK GBG supporter gå och kolla på Häcken för att de spelar fin och rolig fotboll, handlar inte om det…

  1. Ja, så är det säkert. Men vi som vill se fin fotboll i levande livet uppskattar att det finns lag som bjuder på det. Att titta på burkfotboll hur skicklig den än är utförd ger ingen livekänsla. Jag kan också bli engagerad och hålla på ett lag, men det engagemanget är endast för stunden, under pågående match.

 2. Häckenbäcken skrev i ett tidigare inlägg:klubbens viktigaste ”stöttare” är Sponsorerna!
  Verkar som Häcken tagit det ett steg längre då man räknar in Vip-sektionen 2ggr när man redovisar publiksiffran:)
  Är Blåvitt men gillar verkligen Häcken, framförallt deras sätt att spela fotboll. Just nu benchmark i Göteborg..
  Men hade jag varit Häcken supporter så hade jag krävt att man kör in en ny inmarch-hymn, den som man kör idag är ju bara ett stort hån mot publiken, snacka om att döda alla försök till allsång.
  Hoppas publiken hittar till GU när det vankas derby och sen stannar kvar, det är Häcken värda.

  1. Att sponsorerna är viktigare än både publik, tränare och till och med spelare var en generell betraktelse, oavsett vilket fotbollsföretag det handlar om. I sponsorerna får man idag räkna in TV- bolagen.Och – visst spelar laget Häcken en njutbar fotboll, inte minst denna säsong.

 3. Som IFK:are önskar jag att vi hade en liknande offensiv som Häcken, när den fungerar så är det inte många lag i serien som hänger med.

  Angående snacket om publiksiffror så börjar vi bli pinsamma här i Sverige. Har flera brittiska arbetskamrater på mitt jobb, som är förvånande över hur mycket energi som fans och media lägger på publiksiffror än på själva spelet.

  1. Det verkar inte vara så många sådana fotbollsälskare här, trots att Götet skall vara Lilla London.

 4. Häcken var en lokal stadsdelsklubb, som i några omgångar med ett fåtal extremt starka värvningar, Arnor G respektive Töfting och Lucic, närmade sig den absoluta toppen i allsvenskan och under de perioderna höjde sitt publiksnitt på den lokala arenan. För några år sedan började den långsiktiga uppbyggnaden av klubbens representationslag, befäste sin plats i allsvenskan, var förförra året ytterst nära att vinna serien och är nu åter i den absoluta Sverigetoppen! Förra säsongen en nedgång, men var i en match på stora Ullevi (borde det inte heta, Stora och Lilla Ullevi istället för Gamla, nygamla då?)ekande tomt, förstås, trots ett kvalificerat internationellt motstånd, Sparta Prag, ytterst nära att som ett svenskt lag gå vidare internationellt!
  Nej, det är känslan att kunna gå till sin arena, en arena där man kommer nära, trots löparbanor, både spelet och spelarna, det får ansikten synliga under och efter match, som gör en stor skillnad. Man är inte på en arena, man är på en idrottsplats, områdets idrottsplats. Den publiken lockas inte av det stora, massiva intrycken utan uppfattar nyanserna. Häcken spel på planen är också nyansrikt.

Kommenteringen är stängd.