Har aldrig sett något likande

Bland det knepigaste jag sett och svårt att så här, direkt efter slutsignalen och innan jag har hunnit lyssna på de inblandande, ha en bestämd uppfattning om vad som egentligen hände.

Kort bara: Gustav Svensson och Kjetil Waehler utvisade. Direkt. Och avstängde i derbyt mot Häcken om en vecka.

Lasse Vibe och inbytte Philip Haglund tvingades avbryta på grund av skador. Axel på Vibe och knä på Haglund, såg det ut som. Vet i skrivande stund inte hur illa det är med någon av dem, men hörde att det möjligen kan vara okej med Vibe.

Resultatmässigt tappar IFK en 2-0-ledning och fantastiskt spel till 2-2 och nära ytterligare baklängesmål.

Utvisningarna, som jag uppfattade dem, handlar om en spark från Svensson i ansiktet på en Norrköpingsspelare, och om en kapning från Waehler bakifrån på Andreas Johansson.

IFK Göteborg spelade hela andra halvlek med tio man efter Svenssons utvisning och sista skälvande minuterna med nio man efter Waehlers.

I den offensiva anstormning hemmalaget skapade i första halvlek handlade mycket om Lasse Vibes återskomst, hans fart och mod – och Sam Larsson, som med sin ”Ronaldinhofint” vid kortlinjen fram till Jakob Johanssons 2-0 var fantastiskt vacker.

Det skall vi hylla.

Vi skall också lyfta Malick Mané, som kom in och gjorde precis det vi kunde förvänta oss. Han mötte, spelade lätt, tog ny position, var rörlig och kom till avslut.

Det kan ha varit bra för Robin Söder att vila, det var rätt av Stahre att låta Mané starta.

Jag ser gärna dem två ihop igen. Mot Häcken i derbyt.

Lite beroende av skadeläget kan IFK:s elva då se ut så här: Sandberg – Johansson, Bjärsmyr, Jonsson, Augustinsson – Smedberg-Dalence, Allansson, Johansson, Larsson – Söder, Mané.

15 kommentarer om “Har aldrig sett något likande

 1. Varför skriver du inte att IFK hade flera jättebra lägen i andra halvleken? Jag kände mig bara besviken på uteblivet mål och idiotiskt inbyte av Smedberg-Dalence som dödade hela pressen. Norrköping var riktigt dåliga, inte bara i första utan på att förvalta det enorma mentala övertaget de fick i andra. Salomonsson måste komma in istället för Mané. Stahre fortsätter vara inkonsekvent och feg!

  1. Jag skrev i all hast före PK, du har rätt. Chanser fanns, men trycket från första, den magnifika perioden, var av förklarliga skäl som bortblåst.

  1. Rökbengaler? De är enligt IFK:s KD förbjudna, i vilket fall. Dessutom dessa masker. Ständigt dessa masker. Jag blir så trött. Fega kräk!

   1. Jag tycker muren är sned, han som skjuter behöver inte antränga sig nämnvärt (JJ som står ytterst är vinklad ner mot hörnflaggan, se F-läktare). Jag satt på D o sa till min kompis: ”så som han ställer muren, vilket hörn skall Sandberg stå i?”

 2. Det är SYND om blåvitt… Skamlig krock att ingen annan än Markus Strömbergsson kunde ställa upp och döma den här matchen vilken efter avspark även kommer sätta prägel på nästkommande match.

  Solklart på Gustav men vad såg han som vi andra missade på Waehler? Personligen tror jag han rotade i fel ficka och tyckte det var för pinsamt att ändra sig…

  1. Såg inte denna match, men i mötet på Nygamla, mellan Blåvitt och Elfsborg, där bortalagets Rhodén fick två, helt ok gula där han var sen in i tacklingen, kunde nu aktuelle Waehler, ostört trycka ned/undan motståndarna både utanför och innanför straffområdet.
   Det straffar sig i längden, kanske…även om det förstås är rutinerat spel från denne försvarsrese i Blåvitt .

 3. Nu var det nog faktiskt så att IFK var klart närmast vinsten även med en man kort, eller?

   1. Ja men det nämnde du inte alls, därav min kommentar. Läser man vad du skrev verkar det som om peking var de som låg på mest. så var det ju inte.

Kommenteringen är stängd.