Guidekungens VM-utspel: Fint hår

Hot fungerar alltid som omvänt smicker. Därför tog det inte många minuter innan GP-kollegan Eric ”Den nya guidekungen” Hilmersson mejlledes svarade på min uppmaning att ”bli uthängd i bloggen” genom att peka ut den blivande världsmästaren.

Eric gjorde det (precis som jag) lätt för sig.

Brasilien vinner VM!”

Och så motiverade han.

”För att hemmalaget alltid överträffar sig själva, och när Brasilien överträffar sig själva så finns det ju inga som kan hota. Plus att de har Scolari som tränare. Han vet vad det handlar om och kommer inte att svaja även när pressen blir som störst.”

Han garderade sig som de flesta garderar sig när man talar om Brasilien.

”Enda frågetecknet är om Neymar pallar trycket.”

Innan jag släppte ”Den nya guidekungen” avkrävde jag honom en favoritspelare i sommarens VM. Och jag älskar svaret. Ett guldcitat, med extra plus till avslutningen.

Andrea Pirlo. Han ser så fantastiskt seg och långsam ut, som om han joggar omkring på bakfyllan. Ändå hinner han alltid göra det han vill. Ett klassiskt fotbollsgeni. Extra plus för utspelet om hur han hatar uppvärmningar: En kvart som är helt bortkastad. Jag är helt ointresserad av att jogga för att värma upp musklerna.´ Fint hår har han också.”

Det är Eric som kommer guida er igenom VM-slutspelet med anekdoter, historik och matchinformation på GP:s sportsidor.

Se upp för färgade utspel om Brasilien och Pirlo.

Här är för övrigt jag och Den nye guideredaktören utanför Gamla Ullevi. Oklart varför bilden togs.

 

hilmersson