Jag hänger ut: Sanna Wikström

I min serie ”Balkander hänger ut kollegorna” är det dags för Sanna ”Troligen världens bästa sportwebbare” Wikström att få sina fiskar varma.

Hennes inledande ”Haha. Lite uthängning har ingen dött av”, kan i efterhand visa att hon kan ha tagit på tok för lätt på uppdraget.

Detta inlägg kommer att tas fram och användas emot dig, Sanna.

Uppdraget – att plocka fram den blivande världsmästaren – kan tyckas enkelt och vinner Sanna har vi ett nytt titelrekord, då har Spanien två raka EM-guld och två raka VM-guld.

Sanna motiverar:

”Magkänslan (och romantikern i mig) sade länge Brasilien, men för några dagar sedan fick jag plötsligt för mig att den tolfte spelarens krav kommer att bli hemmanationens fall. Brassarna pallar inte. Kvar står jag med den regerande mästaren högst i kurs i maggropen. Okontroversiellt må hända, men det går inte att förneka att spanjorernas trupp är löjligt stinn med rutinerade vinnarskallar, samtliga rätt vana att spankulera omkring med ett favoritskap i backfickan.”

Nej Sanna, inte ett dugg okontroversiellt. Snarare kontroversiellt eftersom historien spelar roll.

Inte sedan Brasilien vann i Chile 1962 har ett land försvarat ett VM-guld. Jag gillar ändå att du lyssnar till den maggrop. Det är enda chansen, intuition är alltid säkraste vägen till framgång!

Min sa Brasilien-Argentina i final – och det går förvisso att belägga även med fotbollsmotiv.

Jag avkrävde Troligen världens bästa sportwebbare en favoritspelare också. Lite oväntat svar, men skön motivering. Yes! Politik och fotboll HÖR ihop.

Didier Drogba. Ett sjunkande marknadsvärde och tidigare skådisfasoner till trots – så länge det finns liv i Drogbas fotbollskarriär så kommer jag ha ett gott öga till honom. Hans kraftfulla spelstil, hans näsa för mål och inte minst (ursäkta skitnödigheten) veteranens politiska insatser i hemlandet får mitt hjärta att klappa extra för ivorianen.”