Upplopp i mediacentret – fullt kaos

20140618-151407-54847351.jpg

20140618-151406-54846072.jpg

Bara timmen före avspark av Spanien-Chile på Maracana i Rio de Janeiro stormade hundratals chilenska fotbollsfans arenans mediacenter i jakt på en plats/biljett till matchen.

Jag hamnade mitt i detta kaos och såg hur både väggar sparkades ned, tv-apparater och journalister sprang av rädsla för sina liv – eller åtminstone garantera sin säkerhet.

Känslan var obehaglig och inleddes, som jag uppfattade saken, med att en fotograf kom löpandes i högsta hastighet från entrén, som är gömd bakom en vägg.

Med sina kameror i högsta högg.

Min första tanke var att han måste ha fastnat i någon av bilköerna från centrala Rio ut till arenan, men strax förstod jag att det fanns fler skäl än bara sen ankomst.

Sekunder senare rundade den första rödklädda chilenaren entréväggen och följdes sedan av ytterligare flera 100 landsmän, som en hord lössläppta tjurar.

Stämningen var mycket otäck och läget intensivt. Jag hann knäppa en bild just som de passerat mitt bord, innan de fortsatte längre in i det cirka 100 meter långa pressrummet.

Situationen blev absurd där journalister, en del rädda och skakade, ändå fortsatte att göra sitt jobb och rapporterade från det oväntade upploppet.

Själv packade jag ned dator och mobil i väskan och ”flydde” upp på pressläktaren.

Hela händelsen luktar lite av en skandal och bevisar att Fifa och VM-arrangören inte kan garantera säkerheten för journalisterna på arenan där VM-finalen spelas 13 juli.

Riot i Rio, således.

10 kommentarer om “Upplopp i mediacentret – fullt kaos

 1. Hahaha! Man kan ju tänka sig att supportrarna blir rätt arga om man gömmer entrén bakom en vägg.

  Inte många rätt i denna artikel 🙂

  1. Fast i det här fallet stämmer det. Men jag håller med, vad sysslade jag med?

 2. Kvaliteten på GP journalisterna är inte hög. Undra på att GP håller på att gå i stöpet och att telefonförsäljare ringer en gång i veckan för att sälja pren…

  1. Ja, det var riktigt otäckt. 42-tums och 64-tums omvartannat. Det var ett jävla springande. 🙂

 3. Vilket underbart syftningsfel! 😀

  ” tv-apparater och journalister sprang av rädsla för sina liv”

  1. Hahaha! Jag måste varit riktigt rädd när jag skrev detta, alternativt stressad. Jag låter det stå kvar, bara för sakens skull. 🙂

Kommenteringen är stängd.