Därför spelar Tyskland semifinal

Frankrike halade trikoloren redan innan Champs-Élysées hann putsas och Manuel Neuer enhandsräddade Tyskland till fjärde raka VM-semifinalen. Manuel Neuer är detta världsmästerskaps modigaste man.

Sepp Maiers stora handskar, Manuel Neuers gigantiska handflator. Sådant som spelar roll när VM-medaljer skall fördelas. Med Maier blev Västtyskland världsmästare 1974, då med Franz Beckenbauer som tysk libero. Under VM i Brasilien förenar Neuer Maier och Beckenbauers spetskompetenser.

Och även om Frankrike var skärrat och aldrig bjöd upp till någon riktig kamp på Maracana blev två ingripanden av Bayern Münchens förstemålvakt avgörande för matchutgången.

Först enhandsräddningen på Valbuenas friläge med vänsterhanden och i slutet av andra halvlek enhandsräddningen på Benzemasnärskott med högerhanden.

Som han stod upp mot Frankrike, som han backade upp den tyska försvarslinjen i åttondelsfinalen mot Algeriet. För sådant krävs mod. Jag är rädd att semifinalmotståndaren lär få ta konsekvenserna av det i Belo Horizonte på tisdag.

Tröjdragningar är förbjudna, filmningar varningsgrundande. Därför gjorde både Mathieu Debuchy och Miroslav Klose fel när Klose överdrev fallet efter Debuchys tröjdragning i första halvlek. Domaren från Argentina, Nestor Pitana, friade och gjorde förmodligen rätt.

Det var, när vi summerade, trots allt Frankrikes bästa kvitteringsläge och även om utgångsläget var högre och bollinnehavet större i andra halvlek var Tyskland aldrig hotat. Inte på riktigt. Inte så att det kändes i magen.

Det här var ingen större fotbollsmatch, ingen klassisk kvartsfinal och sådana dagar blir markeringsslarv likt Raphael Varanes vid Mats Hummels 1-0-nick avgörande. Så agerar inte mittbackar som vill gå långt i ett VM.

Det var ett nytt Tyskland vi fick se på Maracana på fredagskvällen, ett bättre Tyskland och ett klokare sammansatt Tyskland, där Philipp Lahm var tillbaka där han passar som allra bäst, där Mats Hummels var åter i backlinjen och där Jogi Löw spelade ut ett kort på vilket det stod Miroslav Klose. Klose var en central markering och gav stundtals Thomas Müller öppnare ytor till höger. På mittfältet svarade Bastian Schweinsteiger och Sami Khedira på tidigare petningar med att vinna tillbaka både förtroende och match.

Frankrike var en blek kopia av vad vi sett tidigare. Viktiga och uppskrivna Paul Pogba var i princip osynlig, Karim Benzema länge tagen av stundens allvar medan yttrarna Valbuena och Griezmann var bäst och syntes mest. Nu väntar EM på hemmaplan. Stora delar av det laget har en EM-kvartsfinal med sig i bagaget.

Efter silver (2002), brons (2006) och brons (2010) väntar vadå? Fullständigt omöjligt att förutse. Det mullrande tyska maskineriet har i alla fall vaknat och gjort sig redo för kamp.