Min ersättare till Neymar Jr

Ni har förstås precis som jag ägnat dagen åt konsekvensanalyser av Neymar Jr:s uttåg ur detta, det 20:e världsmästerskapet i fotboll.

Jag skrev ju så här redan i natt:

Brasilien utan Neymar Jr 2014 är vad Brasilien var utan Ronaldo 2002 eller Pelé 1958.”

Och jag står fast det vi det i dag. För att Brasilien skall vinna VM-guld krävs att någon annan tar hans plats och funktion i laget.

Neymar är ihop med Lionel Messi den enskilde spelaren i detta VM som har betytt allra mest för sitt landslag.

Utan Neymar ingen seger mot Kroatien, möjligen inga poäng mot Kamerun och förmodligen ingen straffvinst mot Chile i åttondelsfinalen.

Messis betydelse för Argentina är likvärdig. Det är han som har skjutit målen som nationen förväntat sig och tagit den dubbla världsmästaren till kvartsfinal (mot Belgien i kväll).

Viktigt och avgörande för  Brasiliens fortsatta VM-spel, härnäst i semifinal mot Tyskland på tisdag, är att HELA laget faktiskt vaknade och sprakade till i kvartsfinalen mot Colombia. Neymar var inte aktivt delaktig i något av målen och lagkamraterna insåg möjligen att det här KAN gå även utan detta världsmästerskaps stora fixstjärna.

Det troliga är Luiz Gustavo är tillbaka till Tysklandsmatchen och att han balanserar mittfältet ihop med Fernandinho. Jag tror på honom framför Paulinho nu.

Bakom Fred, som nu får anses given som ensamanfallare placerar Luiz Felipe Scolari ut Hulk, Oscar – och om jag får välja/gissa Willian.

Jag ser honom som ett rejälare alternativ än tidigare testade Ramirez.

Och i mittförsvaret tror jag på Dante bredvid David Luiz nu när Thiago Silva är avstängd.

I vilket fall som helst tvingas Brasilien, den kanske största VM-favoriten av de alla, spela sin semifinal utan de två viktigaste pjäsarna, Silva och Neymar.

Sådant har betydelse.

Konsekvenserna är inte helt givna.

Inleder brassarna som mot Colombia i går får Tyskland passa sig. Då blir det åka av.

Kommentarer om “Min ersättare till Neymar Jr

Kommenteringen är stängd.