Torbjörns nya tränaruppdrag

Efter en tids frånvaro från fotbollsscenen plingar så mejlet till som tar Torbjörn Nilsson tillbaka till hetluften. Den förre Kopparberg-tränaren är ny anfallstränare i Utsiktens BK, göteborgskt topplag i division 1 södra.

Torbjörn, som tränat Jonsered, Öis, Oddevold, Västra Frölunda, Häcken, U21-landslaget och Göteborgs FC, får rollen som anfallstränare, utvecklare av ”Kikens” offensiva spel.

Han kommer, står det i pressmeddelandet från den Janne Carlsson-tränade klubben, närvara vid en till två träningar per vecka.

– De flesta klubbar har idag en renodlad målvaktstränare, här vill vi försöka skapa en specialiserad roll för att även utveckla och coacha offensiva spelare än mer individuellt, säger Ingemar Lundin, sportchef i Utsikten i pressmeddelandet.

I morgon klockan 17.00 gör Torbjörn Nilsson sin första träning. Bland lagets anfallare märks Luka Mijaljevic, Mihael Jevtic och Joakim Edström.

2 kommentarer om “Torbjörns nya tränaruppdrag

  1. Det förslaget har IFK fått, men läget är lite känsligt just nu. Kanske lättare att ta i slutet av säsongen när placeringen riskerar hamna i nedre halvan i tabellen. Tyvärr missade klubbben detta förslag, Kanske av hänsyn till ev prestigeförlust hos Stahre, men han skulle nog vara tacksam för en sådan hjälp som det ser ut i laget. Nu missade IFK den chansen, tråkigt.

Kommenteringen är stängd.