Sobralense ströks sent, bra för IFK

Mikael Stahre förväntades sig stordåd av förre IFK-aren Daniel Sobralense i dagens match mellan Örebro SK och IFK GöteborgBehrn Arena.

Han sa det efter gårdagens träning på Härlanda Park, dit Blåvitt styrt kosan på grund av underlaget (konstgräs) på ÖSK:s hemmaarena.

Det exakta citatet löd ”jag förväntar mig att han (Daniel Sobralense) är en av planens bästa spelare i morgon”.

Med en timme kvar till avspark ströks Sobralense i Alexander Axéns startelva. Oklart varför. Däremot kan vi slå fast att det är bra för IFK.

Brassen ersätts av Ahmed Yasin.

Däremot hittar vi allsvenskans näst bästa framspelare, Nordin Gerzic, i Örebros startelva. Om honom kunde ni läsa i dagens Göteborgs-Posten, en artikel signerad Eric Hilmersson.

Blåvitt startar som väntat. Exakt samma elva som mot Gefle senast. Inte mycket att säga om.

Alvbåge – Salomonsson, Bjärsmyr, Waehler, Augustinsson – Smedberg-Dalence, Johansson, Mahlangu, Rieks – Engvall, Vibe.

Det är ett formstarkt lag. IFK har sju raka matcher utan förlust. Senaste bortaförlusten kom mot Mjällby 27 juli.

Många har varit bra det sista. Jag fäster en extra strålkastarlampa på Emil Salomonsson i kväll, en spelare jag tycker har gått framåt något enormt under hösten sedan han har fått förtroendet att starta som högerback i VARJE match.

Självklart skall det också bli spännande att se om Lasse Vibes målform håller i sig och om nya lekkamraten Gustav Engvall får göra sitt femte mål i årets allsvenska.

Örebro SK har fem raka segrar har från sin sjundeplats inte gett upp hoppet om att gå ikapp lagen ovanför och i bästa fall nå en tredjeplats vilket skulle kvalificera dem för Europaspel nästa sommar.

Just nu är avståndet till tredjeplatsen åtta poäng.

I kväll spelas sex allsvenska matcher.

Helsingborg-Brommapojkarna

Halmstad-Malmö FF

Elfsborg-Gefle

Djurgården-Falkenberg

Örebro-IFK Göteborg

Mjällby-AIK

När kvällen är slut kan IFK vara allt mellan tvåa och fyra. Och Malmö kan med ”rätt” resultat vara nio poäng före lag två (AIK, Elfsborg eller IFK Göteborg).

Det börjar dra ihop sig, gott folk.