Låt Ängelholm spela klart!

Det brann till på Gamla Ullevi nu i kväll. Både på läktaren, på planen och i min dator.

Publiken och Blåvitt som fotbollslag är att gratulera, det här går troligen vägen. Kvalplatsen till Europa är snart er. Dock: Ett vilt kämpande Norrköping blir inte att leka med. Ett göteborgskt hisingsderby skall tas på allvar. Först därefter är faran över.

Läktaragerandet, där ett 50-tal bengaler lyste upp Göteborgshimlen var kvällens feltänk. Jag talade med en i lika delar samlad och skakad klubbdirektör om galenskaperna bland de blåvita, hur 100 000-tusentals kronor bokstavligen gick upp i rök och hur IFK-ledningen åter tvingas ta pengar från konton avsedda för annat än bötesutbetalningar efter hjärnsläpp.

På annat sätt går det tillfälliga avbrott drösvis med maskerade ”IFK-supportrar” drabbades av i början av både första och andra halvlek inte att förklara.

Martin Kurzwelly anser att det skadar klubben och möjligheten att locka publik till A-lagets hemmamatcher. Är det vad ni är ute efter, kära ”fotbollsälskare”? Skada klubben?

Jag har svårt att tro det. Jag är rätt säker på att ni vill stötta, älskar ert lag och tror att det ni gör är rätt och riktigt.

Inget kan vara mer felaktigt.

***

Och så dagens största plump i den svenska fotbollens protokoll. Goddagyxskaftbeskedet om att Ängelholms förmodade konkurs ritar om superettans hela  tabell, att ett extremt formstarkt Ljungskile på upploppet blir omsprunget av ett beslut och besked lika kortsiktigt som längden på den del av säsongen som återstår.

Förslag: Låt Ängelholm gå i mål, låt Hammarby spela för sitt avancemang och Gais för sin existens.

Skipa vinnare på planen, inte förlorare utanför.

***

Många bra i Blåvitt igen. Lasse Vibe, Gustav Engvall, Jakob Johansson, Martin Smedberg-Dalenence och May Mahlangu.

Bara att välja.

Pärlan? Emil Salomonssons sträckta frisparksvrist som tog i ribban. Sök upp den på Youtube om ni missade.

7 kommentarer om “Låt Ängelholm spela klart!

 1. Väldigt många bra fotbollsspelare i Blåvitt just nu. MEN, jag är orolig över målvkatsidan. Vi har 2 målvakter som blandar och ger under året. Känns inte stabilt och inger ingen trygghet. jag vill ha en ny målvakt!

 2. Eftersom även svff visar marknadsföringsvideos av allsvenskan där bengaler ingår är ändå känslan att detta inte är något som skrämmer bort supportrar, utan snarare är något som gör ”eventet” mer attraktivt och lockar fler personer.

  På tal om pyroteknik. Frölunda indians använder pyroteknik vid deras entré, varför?

  1. För att det är en del av eventet. Dessutom under ordnad former. Finns pyroteknikgubbar som sköter allt.

   1. Men det är ju fruktansvärt och bör fördömmas? Jag känner stark rök och gas efter deras pyro, hur kan det vara okej?

 3. Förstår inte hur dessa bengaler kommer in på Arenan. Själv visiteras jag innan match som om jag var fånge på Guantanamobasen.
  Till och med apor är intelligentare än de som tänder bengaler.
  Stäng av dessa från arenorna!
  Problemet är att landets supporterklubbar håller bengalbrännarna om ryggen…

Kommenteringen är stängd.