Vi har i alla fall regn i Malmö

mff Vi är på plats nu, både jag och Malmö FF-spelarna.

Vi kom samtidigt vid 19-tiden och medan de byter om glider jag runt i pressrummet och läser på om Olympiakos, äter ostfralla och pratar med kollegor.

Jag skall avslöja en sak. De tre frågorna som ligger på annan plats på gp.se just nu är författade av Jan JönssonSydsvenska Dagbladet. Han var särskilt nöjd med den första och vi kan väl låta skåningarna sitta där med sträckta ryggar ett tag till.

Det här, Malmö FF-Olympiakos, är första Champions League-matchen på svensk mark på nästan 14 år. Lustigt nog var det Paris SG som var här och mötte HelsingborgOlympia.

Nu är förväntningarna något mer uppskruvade, ännu  inte dämpade av missräkningar och mentalt jobbiga baklängesras. Insatsen mot Juventus för två veckor sedan räckte till ökat självförtroende, minskad respekt och en längtan till fortsättningen.

Olympiakos hemma är matchen att vinna för Malmö FF. Att den kommer redan i omgång 2 gör det extra viktigt.

Jag skulle kalla det avgörande. För visst är det så att Atletico Madrid i omgång 3 och 4 är tuffare nötar att knäcka en ett grekiskt stjärngäng där holländaren Ibrahim Afellay och franska mittbacken Eric Abidal namnmässigt sticker ut allra mest.

Jag tror att Malmö VERKLIGEN vill vinna i kväll och när jag sitter här med en alldeles nyprintad laguppställning verkar Åge Hareide, helt enligt spekulationerna byta från 5-3-2 till 4-4-2, där dels Ricardinho återkommer i startelvan som vänsterback istället för U21-landslagsmannen Pa Konate och dels att Markus Halsti kliver upp på det centrala mittfältet.

Enligt den officiella laguppställningen startar Malmö FF med Magnus Eriksson på topp bredvid Markus Rosenberg, med Isaac Kiese Thelin får rollen som högermittfältare. Tanken är möjligen att använda Thelins huvudstyrka på annat ställe en mot nickstarka grekiska mittbackar.

Det kan också vara en lek med namn och siffror, där Halsti i själva verket faller ned i linje med Erik Johansson och Filip Helander och Eriksson stöttar Enoch Adu centralt på mittfältet.

Om en knapp timme vet vi.

Och just det, det regnar i Malmö.

Slog till vid Ängelholm och kan påverka matchutgången.

Vädret är åtminstone bättre i Göteborg.

3 kommentarer om “Vi har i alla fall regn i Malmö

  1. Gott du är i Malmö…
    Din tidigare favorit Häcken (som inte angagerar någon annan än dig ) kan du varva med helsidor i Göteborgstidningen om hur bra Malmö är.
    Kul ni följer IFK, GAIS och ÖIS som trotts allt berör några i denna staden.

Kommenteringen är stängd.