Hamréns raka besked: De missar

Det var en ovanligt rak och ärlig Erik Hamrén som mötte den svenska och internationella pressen just efter det svenska landslagets sista träning inför torsdagens EM-kval mot Ryssland.

Beskeden vi fick – och som skakar om i det lilla:

Ingen Albin Ekdal. Och det är inte tån som stoppar honom. Snarare riskerna för exempelvis hjärta, som en konsekvens av det penicillin han ätit mot infektion i tån.

Ingen Mikael Lustig. Med i truppen, kanske med mot Liechtenstein på söndag, men inte redo för spel redan nu.

Troligen ingen Mikael Antonsson. Första träningen efter magsjuka på onsdagen, men enligt Hamrén ”inte så mycket ork”.

Sannolikt ingen Zlatan Ibrahimovic. Där var Erik Hamrén ärlig. Läget är inte särskilt positivt och även om vi hoppas på mirakel i olika sammanhang tror jag att Erik Hamrén redan har bestämt sig. Ingen Zlatan mot Ryssland.

Laguppställningen släpps som vanligt vid lunch. Hamrén utnyttjar alltså inte möjligheten att hålla startelvan till 75 minuter före avspark.

Och skall vi koka ihop allt detta till en trolig svensk startuppställning är det första beskedet att vi kommer till spel rejält försvagat, det andra att ett lag kan ha följande utseende:

Andreas Isaksson Pierre Bengtsson, Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Martin OlssonSebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Kim Källström – Jimmy Durmaz, Johan Elmander, Erkan Zengin.

För detta laget talar Hamréns önskan att göra så få förändringar som möjligt. Rakt byte Wernbloom/Ekdal, rakt byte Olsson/Antonsson, rakt byte Elmander/Ibrahimovic.

Övriga alternativ är att Jimmy Durmaz ikläder sig rollen som ”Albin Ekdal”, en position han haft tidigare i landslaget och ett drag där Erik Hamréns tänkte försteytter mot Österrike, Nabil Bahoui, kommer in från start.

Dessutom är många här säkra på att Ola Toivonen, som inte spelade för sitt franske Rennes i helgen på grund av magsjuka, ersätter Ibrahimovic för att ”de är mest lika i spelstilen”.

Återkommer i ämnet.

Klart är dock att det via skador och sjukdomar uppstått ett smärre kaos i förberedelserna.

Det är INTE bra.

Och, är jag rätt säker på, kommer påverka utgången i den här matchen.