Hamréns glas är halvfullt

Det finns alltid två sidor av myntet, halvfulla eller halvtomma glas samt å ena sidan och å andra sidan.

Detta betonas och utnyttjas av förbundskapten Erik Hamrén just nu.

Han gör såklart rätt.

Å ena sidan saknar vi åskådare och följare av det svenska fotbollslandslaget kollektiva anfallskombinationer, ett aggressivt presspel och förmåga att behålla initiativet mot lag som Ryssland på vår egen hemmaplan.

Å andra sidan lyckas Sverige för andra gången på raken kvittera ett 0-1-underläge mot en av huvudkonkurrenterna, nu utan två av våra främsta spelare, efter en vecka med begränsade möjligheter till samtrimning.

När Erik Hamrén träffade media dagen efter krysset mot ryssen valde han att se glaset halvfullt.

– Det finns många bitar man kan peka på där vi måste bli bättre. Jag försöker fokusera på det som är positivt. Vi har väldigt många nya spelare. Hade vi fått fem dagars träning i stället för en dags träning hade vi också haft fördel, sade han bland annat.

– Vi gör en bra insats med de förutsättningar som var. Det mest positiva var att vi släppte till väldigt få målchanser. Jag är nöjd med lagets attityd och moral.

Inför Liechtenstein på söndag väntas Albin Ekdal göra comeback, Zlatan Ibrahimovic få viss speltid och ytterligare förändringar vad gäller speltid göras.

Inte, som Hamrén säger, för att någon har varit dålig, utan för att andra har mer kraft kvar – och att det bör utnyttjas.

Låter i mina öron som om vi kan få se både Alexander Kacaniklic och Branimir Hrgota från start.

Och apropå motståndet, bottenrankade Liechtenstein, konstaterar den svenske förbundskaptenen att det längre inte finns några lätta matcher.

Bra, då slipper vi underskattning.

2 kommentarer om “Hamréns glas är halvfullt

  1. Kacaniklic gjorde ett fint inhopp i slutet…kan visst spela i den positionen som Larsson och Durmaz gjorde…utöver på kanten, läste jag någonstans…lite intressant, faktiskt! Zengin behöver tas ned lite närmare jorden igen, efter sin lysande insats i näst senaste matchen, bra nu med men lite väl nonchalant.
    Antonssson såg mycket trött ut, men vilken insats han gjorde, efter magsjuka. Han är viktig för att landslaget skall ha ett fungerande mittbackspar. En doldis som bäddar för andra, som Granqvist som får tillfälle att agera som Mellberg tidigare gjorde i blågult. Om Antonsson inte orkar nu, vore det spännande med Erik Johansson på positionen.

    1. Jag tror ”så få ändringar som möjligt” kommer gälla under detta kval och därmed Antonsson, inte Johansson.

Kommenteringen är stängd.