Mitt landslag 2015 – ditt?

John Guidetti fick varken till det eller bra betyg efter inhoppet mot Frankrike. Jag såg dock intentioner och fastnar i analysen att det är hart när omöjligt att prestera som inhoppare i ett lapptäcke. Varken Guidetti eller inhoppande anfallskollegan Branimir Hrgota tycktes veta hur de skulle röra sig eller vad de skulle luta sig mot.

I sådana lag ser inga spelare bra ut.

Det gjorde däremot Pontus Jansson.

Och nu måste det sägas: Jansson är här för att stanna.

Överens?

Vad gäller 2015 är min lösning följande, i det snabba formatet: Andreas IsakssonMikael Lustig, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Martin OlssonJimmy Durmaz, Kim Källström, Albin EkdalEmil Forsberg, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic.

10 kommentarer om “Mitt landslag 2015 – ditt?

 1. Är truppen verkligen så kass? Inkl.ledningen? Sedan några år pågående generationsväxling sänker tillfälligt slagkraften, just nu ser det ut som att en delvis förnyad stomme av spelare håller på att växa fram, givetvis Isak, men också Granen, Kim, Albin, Seb och Zlatan om hans kropp håller länge till? Martin Olsson och troligen Durmaz kan räknas in här, redan nu eller snart! Ledningen har börjat ompröva och/eller anpassa spelmodellen till något som ligger närmare den under Lagerbäcksepoken så kritiserade men resultmässigt så framgångsrika. Kommer att ge resultat om det fullföljs. Resultatmässiga segrar nås med en spelmodell utifrån tillgängliga spelarresurser.

 2. Hamren saknar helt fantasi eller en ordentlig spelplan, spelarna ser helt vilse ut. Det verkar inte finnas någon tro på spelet eller sin egen førmåga. Sverige ær kanske inte helt i toppen i Europa men en bra førbundskapten hade kunnat gøra mycket bættre resultat och på sikt gøra oss till ett mycket bra landslag!

  1. Absolut att vi hade haft 4-6 pinnar mer i denna EM-kvalgrupp med annan ledning än Hamren/Allbäck. Så var det i EM-slutspelet senast, och VM-kvalet senast, där Sverige leder med 2-0, har 3-3, men ändå förlorar mot klara Tyskland, när oavgjort skulle räckt. Sverige hade fått mött något lätt lag, och gått vidare.

   Man ser nu en stor drös av bra, unga spelare, och med ny ledning kommer landslaget bli riktigt bra EFTER Hamren. Synd om Zlatan, eller också inte, han tycks ju backa upp Hamren.

  2. Instæmer helt. Det handlar inte om truppen eller start elvan, utan mer om att Hamren inte håller. Skandal att vi inte byter førbundskapten!!!!

 3. Kan du snälla förklara hur du ser kacaniklic som startman när killen varit värdelös i 2 år? Han var dessutom den sämsta mot Frankrike, ingen spelförståelse, ingen teknik och enormt egoistisk. Men annars var det bra.

 4. Det är tur att återväxten ser riktigt bra ut (U17-19-21), för vi har väl inte haft sämre material än så här på mycket länge?

 5. Hur många i den elvan hade fått en plats i VM-94-truppen? Zlatan så klart… men ingen mer? 02-truppen då? Bara Zlatan?

  1. Jems,

   Visst håller vi alla med om att det ser tunt ut jämfört med våra bästa årgångar men du glömde ändå Isaksson. Han är verkligen inte sämre än de målvakter vi haft tidigare. Tycker faktiskt att han är riktigt bra!

   1. För ett par år sedan hade jag nog hållit med dig. Han var ju med 02 men petade väl inte Hedman? …och rent krasst är han nog bättre än Ravelli, men inte jämfört med en Ravelli i VM94-flytet 🙂

Kommenteringen är stängd.