Blåvitts drömlag 2015

Blåvitt åtta? Aldrig, om allt går i lås. Så här uppfattar jag läget i IFK Göteborg just nu (och som ni vet är man alltid i händerna på uppgiftslämnare och klubbledares mer eller mindre diffusa uttalanden).

Tobias Hysén kommer tillbaka redan nu. Tobias Sana står på tur. Och Sebastian Eriksson presenteras redan om någon vecka.

Till detta skall läggas redan invärvade Tom Pettersson, Mikael Boman och Haitam Aleesami.

Däremot kan vi räkna bort Philip Haglund (som hade visning på sin lägenheten i dag), Joel Allansson (som skriver på för Randers inom kort) och sannolikt Lasse Vibe, även om retoriken svajjar en smula där. Redan borta eller bara på väg? I vilket fall som helst är det därför Tobias Hysén står i dörren redan nu.

Saker och ting verkar falla på plats.

Jag skulle heller inte bli förvånad om Fredrik Ulvestad, trots sin koppling till Jim Solbakken, dyker upp på Kamratgården framöver.

Det är en total make-over, samtidigt som namnen är kända.

Vi skulle kunna stå med följande lag i premiären 5 april.

John Alvbåge – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Tom Pettersson, Haitam Aleesami – Martin Smedberg-Dalence, Sebastian Eriksson, Gustav Svensson, Sören Rieks – Gustav Engvall, Tobias Hysén.

Och då har vi alltså Ulvestad, Boman och Sana på bänken.

Ett guldlag? Ja, fast det krävs mer in i truppen för breddens skull. Ett medaljlag? Definitivt. Åtta? Aldrig.

***

Hammarby tvåa? Varför inte?

14 kommentarer om “Blåvitts drömlag 2015

  1. blev fel i formatet..

   Allsvenskan.
   alltså 53 matcher , 3 mål , 4 ass totallt antal spelade minuter 3092

   hollänska ligan är inte bättre det.
   27spelade matcher 3 mål 2 ass 2380 spelade min.

 1. Vad har Sana gjort exakt för att få en stämpel som stjärna??
  Några goa finter räcker inte för att bli stjärna..

  hoppas verkligen inte ana kommer till Blåvitt… luktar Vasques långa vägar..

 2. Balkanders jävligt märkliga korståg mot Gren som är öppen mot fans, sponsorer och media till skillnad mot för den trubbige & sura Håkan”inga kommentarer” Mild är mkt konstigt !! Har han en agenda som är beställd, egen skit mot Gren eller han är helt enkelt en AIK:are ?

 3. Tycker du är en mycket bra journalist Mattias och läst många bra inlägg av dig. Men.. Är det meningen att alla inlägg ska vara såhär korta? Och är du inte lite väl feg och borde istället dra iväg en krönika om vad du verkligen hade velat se hända med blåvitt. Att konstatera vilka spelare som blåvitt hade kunnat ställa upp en elva med i nuläget och sen inte skriva till något mer till det? Lite väl lätt gjort va? Vågar ni journalister inte längre drömma iväg i era texter? Väldigt mycket enkel fakta just nu.

  Men återigen, gillar dig skarpt och tvivlar inte på dig som journalist. Men dina tankar är kloka och som blåvitt fanatiker vill man se någon med inblick och klokhet reflektera över sitt lag mer.

 4. Räkna bort Haglund? Knappast. Skulle inte bli förvånad om han skriver på nytt kontrakt med Blåvitt.

   1. ingen skräll precis… jag älskar hans spelstil men han var faktiskt inte speciellt bra det sista han fick spela..

Kommenteringen är stängd.