Laget framför jaget SvD:s nya motto

Vi diskuterade saken på redaktionen i morse. Charlotte Kalla eller inte Charlotta Kalla. Eller rättare sagt Kalla eller stafettdamerna. Jag förde stafettlagets talan och skrev ett inlägg om saken här. Så här i efterhand är det förstås väldigt enkelt att hävda att jag ”fick rätt”.

Precis som i fallet Marcus Hellner 2010 föll Svenska Dagbladets bragdjury för laget, för gruppens prestation, trots att Anna Haags insats (och genomklappning) på sin sträcka hade väldigt lite med bragd att göra.

Bragden var Kallas, guldet lagets. Efter en mångårig diskussion om bragdjuryns eventuella motstånd till laginsatser (IFK Göteborg vs Mats Wilander 1982 till exempel) har trenden svängt.

Det är dagens beslut det yttersta tecknet på.

Kanske påverkade av nyinvalda och respekterade lagkämpar som Mats Sundin och Tomas Brolin.

Oavsett, grattis Charlotte Kalla, Anna Haag, Ida Ingemarsdotter och Emma Vikén.

Det här gjorde ni bra.