Jakob hos Hysén i Kina

Jakob Johansson lämnar IFK Göteborg. Det vet vi sedan länge. Under måndagens deltog mittfältaren vid IFK:s träning på Kamratgården och pratade efteråt en stund med media (GT och GP). Frågan för dagen var naturligtvis: Var hamnar han nu?

– Jag vill komma till en bra klubb där jag och min sambo kan trivas, må bra och där jag kan utvecklas som spelare.

– Helst vill jag ha det klart före jul.

Under semestern har Johansson, förutom den obligatoriska sol- och badresan, besökt Tobias Hysén i Shanghai och varit med vid Hyséns bröllop i Halland.

Kan Kina var ett alternativ för dig, Jakob?

– Jag stänger inga dörrar.

I förra veckan skrev Sportbladet om ett intresse från engelska Championship-klubben Brighton.

***

Lagkapten Mattias Bjärsmyr ägnade helgen åt kompisresa (Tobias Hysén, Stefan Selakovic, Hannes Stiller) till London och Premier League-fotboll TottenhamCrystal Palace.

– Jag gillar egentligen inte att se på fotboll, men vi hade en rolig helg, viktigt att koppla bort fotbollen när man är ledig, säger han.

Måndagen inleddes med 30 minuter lång genomgång och presentation av de nya spelarna, lite information om träningsupplägget framöver – och en presentation av nye tränaren Jörgen Lennartsson.

– Truppen är inte färdig, det vet alla. Det var ändå förvånansvärt mycket folk på plats.

Och Sebastian Eriksson verkar vara först på väg in?

– Ja, det är väl inte allt för otroligt.

***

Hjalmar Jonsson inledde sin 14:e säsong, men har ännu inte ”kritat på”.

-Jag håller på och går igenom det sista. Egentligen är det väl bara underskriften som saknas, säger ”Hjalle”.

– Den stora förändringen är väl på spelarsidan. Det kommer att komma in en del nya. Och så blir det mycket fys i början, något mer än tidigare år.

***

Fjolåretssuccéanfallare Gustav Engvall har varit i Kalmar och på Öland under semestern. Och har varit i kontakt med agenten.

– Inget konkret. Det har funnits lite intresseanmälningar. Det skall bli ett otroligt roligt år med U21-EM och mycket annat. Jörgen Lennartsson är en kunnig tränare. Det skall bli kul.

2 kommentarer om “Jakob hos Hysén i Kina

Kommenteringen är stängd.