Mané till Norge?

Hjalmar Jonsson förlänger med IFK Göteborg ett år. I övrigt?

– Helst hade jag velat kunna presentera två-tre spelare före jul, säger sportchefen Mats Gren.

Backveteranen Hjalmar Jonsson blir kvar i Blåvitt och inleder inom kort sin 14:e säsong i A-laget.

– Vi är självklart glada att få Hjalmar kvar. Han har fortfarande en hög nivå och skulle hålla även på landslagsnivå, säger Gren.

Till GP förklarar Islands förbundskapten Lars Lagerbäck att Jonsson fortfarande finns med i hans landslagstankar.

– Hans landslagskarriär är definitivt inte slut. Att han inte har varit med det sista hänger ihop med att han inte spelade så mycket i klubblaget i år, säger Lagerbäck.

Hjalmar Jonsson har framtidsförhoppningar om ledaruppdrag i IFK. Kring det har inget avtalats/offentliggjorts.

IFK Göteborg har i nuläget 19 A-lagskontrakterade spelare. Det inkluderar Nordin Gerzic och Daniel Sobralense.

– Förutom Sebastian Eriksson, där vi hoppas på en lösning så snart som möjligt, skall vi ha in två centrala mittfältare. Och en kantspelare. Den fjärde anfallsplatsen håller vi lite öppen, säger Mats Gren.

Vad gäller Gerzic och Sobralense är läget följande: Spelarna, som har ett år kvar på sina kontrakt, kommer inte att lånas ut. Örebro har sagt att de inte har råd att köpa.

– Just nu finns inga svar. Spelarna är väl inte så jättepigga på att vara kvar heller. Sedan får vi se. Varför skall vi låna ut dem när de har ett år kvar på kontraktet?

Senegalesiske mittbacken Vieux Sané, som IFK tidigare följt på plats i Bodö/Glimt, är längre inte aktuell för en övergång.

– Vi har fyra mittbackar redan, säger Mats Gren.

Enligt uppgift till GP är senegalesen Malick Mané, som under tisdagen bröt sitt låneavtal med australienska Central Coast Mariners, aktuell för en norsk klubb.

– Just nu är han på semester i Senegal, exakt vad som händer sedan hoppas jag kunna säga inom de närmsta tio dagarna.

GP erfar att IFK Göteborg har träffat Ajax Tobias Sana för samtal om framtiden.

– Det är vissa positioner där vi sitter i olika förhandlingar. Rent allmänt kan jag säga att alla spelare som har varit i Blåvitt är alltid intressanta. Det betyder inte att vi kommer ta hem varenda en, där tittar vi bland annat på spelarens situation.

Tobias Hysén?

– Han är självklart en spelare vi vill ha tillbaka till Blåvitt. Nu har de (Hyséns kinesiska klubb Shanghai) sagt att de inte vill släppa honom. Vad som händer sedan är omöjligt att säga.

Är Erik Friberg (utan licens i Bologna) aktuell för IFK?

– Njae, som sagt, det namn som jag har nämnt är Sebastian, de andra vi pratar med vill jag helst inte gå ut och kommentera.

Vad jag har förstått är Fredrik Ulvestad längre inte aktuell?

– Det är också ett av namnen vi har haft med. Vilka vi har förhandlingar med väljer jag att inte kommentera.

2 kommentarer om “Mané till Norge?

  1. Jag undrar, om inte Sören Rieks skulle bli bra som innermittfältare. Hans spelstil (offensiv, bra skott och ganska stark) tyder på det. Sebastian Henriksson (om han kommer) skulle i så fall kunna spela yttermittfältare. Om jag inte minns fel gjorde han det, innan han lämnade IFK.

    1. Skönt att du nämner Sebastian Henriksson, men misstänker att du syftar på S Eriksson. Tror dock att Seb E nuförtiden passar bättre centralt. Skriver tror.

Kommenteringen är stängd.