Ett lovande första test

Då har man just sett Häcken spela 0-0 mot Lilleström med Marius Lundemo som central mittfältare. Just den Lundemo, som trots sex miljoner kronor bjudet, inte hamnar i IFK Göteborg framöver. Och just den Lundemo som fick matchens bästa chans, men sköt en bra bit över.

En matchrapport med tränarkommentarer hittar ni här och jag kan väl bara tillägga att det var roligt att se Peter AbrahamssonManuel Neuer-aktiv, att Mohammed Abubakari blir en fullgod ersättare till Oscar Lewicki via trygg och självklar bollbehandling.

Det andra nyförvärvet, blånagelsskadade Dardan Rexhepi, hittade rätt positioner på direkten och lyckades dyka upp i just de ytor Martin Ericsson hittar även med nattmössa på.

I övrigt var det kul att se hur de unga tog för sig. Hur Joel Andersson kom in och utmanade som mångårig allsvensk, hur Daniel Krezic uppträdde respektlöst och hur Egzon Binaku ersatte Leo Zuta som vänsterbreddare när Zuta tog skadade Simon Sandbergs plats i trebackslinjen.

Jag gillade Häckens taktiska experiment. Ett 3-2-3-2 eller 3-5-2 med löpstarka yttrar (Zuta och Nasiru Mohammed) ger en något mer offensiv balans i kombination med två offensiva uppspelspunkter (Rexhepi och René Makondele).

Det ställer samtidigt ett högre krav på backlinjespelarna och att de i samklang med i första hand Mohammed Abubakari täpper igen ytorna just framför det egna straffområdet.

Håller tummarna för att det inte var någon allvarligare fotskada Simon Sandberg ådrog sig i första halvlekens sista minut.

Det såg ut att göra väldigt ont när Calle Persson bar av den talangfulle mittbacken.

På tisdag: Varberg.