”Mittfältare klar i helgen”

200 IFK-supportrar väntas till Köpenhamn under lördagen, dock ingen på Parken, där matchen mellan IFK Göteborg och FC Köpenhamn har avspark 13.00. Den danska polisen har gjort denna säkerhetsmässiga bedömning och stått fast vid analysen trots önskemål från IFK Göteborg om att öppna blott en sektion för de tillresta fans som bokat hotell och resa innan beslut om tomma läktare fattades.

***

Det är nära nu. Enligt uppgifter till denna blogg i kväll verkar Mats Gren kunna landa en ännu icke namngiven central mittfältare i helgen, för presentation vid presskonferens redan på måndag. GP erfar att det rör sig om en spännande spelare vars namn inte nämnts i spekulationerna hittills. Den som lever får se.

***

Bud eller inte bud på Lasse Vibe. Det är en annan blåvit fråga för tillfället. Utifrån tesen att det är klubbar, inte representanter för klubbar, som tar emot, bedömer och lägger bud på spelare, föreligger inget bud på IFK:s duktige anfallare. Klart är dock att intresse från Kina finns, men alltså, vad jag har förstått, inget att ta ställning till för IFK och Mats Gren.

***

Just som Martin Smedberg-Dalence, som testade både högerbacks- och innermittfältsrollen mot Bröndby i lördags, knorrade in bollen i Marcus Sandbergs bortre kryss på dagens träning på Härlanda Park gastade huvudtränare Jörgen Lennartsson till:

”Bolivia till VM!”

Martin gjorde i höstas två landskamper för sin pappas hemland, mot Brasilien och Chile, den ena som just central mittfältare.

***

I det tvåmålsspel (på liten yta) Sebastian Eriksson tog nya kliv ställdes lagen upp enligt följande:

John Alvbåge – Martin Johansson Zanjanchi, Heath Pearce, Tom Pettersson, Sebastian Eriksson – Jakob Ankersen, Gustav Svensson, Martin Smedberg-Dalence, Sören Rieks.

Marcus Sandberg – Emil Salomonsson, Patrick Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Haitam Aleesami – Mikael Boman, Gustav Engvall, Lasse Vibe, Karl Bohm.

***

Jörgen Lennartsson betonade för övrigt att nästa helgs cuppremiär (Trollhättan på Edsborg på lördagen) inte skall ses som den punkt dit IFK Göteborg siktar vad gäller formtopp.

”Vi är fortfarande i försäsong där 5 april (allsvensk premiär) är vårt långsiktiga fokus”, konstaterade IFK-tränaren.

Detta skall ses i ljuset av att den Europa League-kvalificerande Svenska cupen inte kräver blåvit finalvinst då klubben redan är klart för kval till Europa League till sommaren.

Det skall också ses i ljuset av att IFK Göteborgs trupp ännu inte är intakt och redo för formmässiga finjusteringar.

***

Häcken mot Orlando i kväll. I tre halvlekar. Utgår från att Mohammed Abubakari spelar hela matchen.

5 kommentarer om “”Mittfältare klar i helgen”

  1. Sälj Vibe snabbt imorgon kan det vara för sent 😉
    Blåvitt behöver en ny målvakt inga fler mittfältare nu,,,,, 🙁

Kommenteringen är stängd.