Häftiga skrälldragen i cupderbyt

När IFK Göteborg skräller med Mikael Boman från start i stället för Gustav Engvall och låter Thomas Rogne spela direkt rör Peter Gerhardsson om desto mer.

Trebackslinje, René Makondele på bänken och snabba högerbackslöftet Joel Andersson som vänstermittfältare för att stötta Leonard Zuta med snabbe IFK-yttern Jakob Ankersen. Martin Ericsson är tillbaka. Det är viktigt. Jag trodde att han skulle peta Samuel Gustafson. I stället är det tidigare givne René Makondele som får kliva åt sidan.

Det ger ett ruskigt spelskickligt innermittfält i Häcken. Martin Ericsson, Samuel Gustafson och Simon Gustafson.

Det går att kalla det för 3-5-2. Det fungerar också att beskriva det som 3-2-4-1, även om säkert Simon Gustafson kommer ligga lite högre i utgångsposition i dag.

Det det som kännetecknat Häckens offensiv hittills är dess högerkant, där Nasiru Mohammad, Samuel Gustafson och Simon Gustafson stundtals har skapat magi, ungefär just i den yta Thomas Rogne skall debutera i eftermiddag.

Ser fram emot den duellen i dag.

Ser även fram emot hur Häckens högersida, med Nasiru Mohammed och Simon Sandberg hanterar Sören Rieks.

3 kommentarer om “Häftiga skrälldragen i cupderbyt

  1. @fredrik. Mohahhah. Även jag tycker det är konstigt att inte fler från blåvitt är uttagna. Än märkligare är det att spelare från småklubbarna får utrymme, trots att dom gång på gång visar att de inte klarar av en miljö med krav på prestation.

  2. Någon fundering över att IFK Köpeborg inte har någon spelare i senaste tre A- och juniorlandslagen, men dock i andra nordiska landslag??

Kommenteringen är stängd.